- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládovo – hruškový – koláč s kyslou smotanou
Čokoládovo – hruškový – koláč s kyslou smotanou
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 150 g hladkej múky
- 50 g kukuričného škrobu
- 15 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 4 vajcia
- 200 g mäkkého masla
- 100 g strúhanej čokolády
- 2 plechovky hrušiek (každá 460 g ) (môžete si aj pripraviť hruškový kompót z čerstvých hrušiek, alebo použiť doma zavárané)
- Krém:
- 400 ml smotany na šľahanie
- 30 g práškového cukru
- 2 vanilkové cukre
- 4 stužovače
- 600 g kyslej smotany
- 50 ml hruškovej šťavy
- Na ozdobu:
- strúhaná čokoláda alebo kakao
Postup prípravy
1. Krok
V jednej miske si zmiešame múku, škrob, prášok do pečiva..Pridáme cukor, vanilkový cukor, štipku soli, vajcia a mäkké maslo a vypracujeme cesto.
2. Krok
Nakoniec vmiesime nastrúhanú čokoládu.
3. Krok
Pripravíme si plech 30 x 40 vyložíme ho s papierom a na veľkosť plechu vyvaľkáme cesto, ktoré naň preložíme za pomoci valčeka..Prstami cesto ešte po krajoch prispôsobíme.
4. Krok
Hrušky scedíme a šťavu si odložíme..Hrušky nakrájame na menšie kúsky a rozložíme ich na vrch cesta.
5. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme 25 minút.Po upečení necháme vychladnúť.
6. Krok
Vyšľaháme šľahačku s cukrom , vanilkovým cukrom a so stužovačmi..potom vmiešame aj kyslú smotanu s hruškovou šťavou..Krém rozotrieme na vychlanutú piškótu..
7. Krok
necháme dobre vychladiť a na vrch zákuska dáme nastrúhanú čokoládu alebo preosiate kakao s práškovým, cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2014 videní