Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládovo kávová roláda

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Rolada s cokoladou a kavou.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta :
  • 6 vajec
  • 6 lyžíc cukru
  • 5 lyžíc oleja
  • 70 ml studenej kávy
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 2 lyžice rumovej esencie
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Na čokoládovo kávový krém:
  • 2 žĺtky
  • 1 lyžica cukru
  • 100 ml kávy
  • 3 pláty želatíny
  • 150 g mliečnej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 4 lyžice amaretta
  • 30 g horkej čokolády + 1 lyžica mlieka na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte vajcia. Bielky vyšľaháme so štipkou soli, potom pridáme cukor a šľaháme, kým nevznikne tuhý sneh. Pridajte žĺtky, olej a kávu. Múku preosejeme s práškom do pečiva a kakaom. Postupne zmes zapracovávame a pomalými pohybmi premiešavate silikónovou stierkou. Na záver pridáme rumovú esenciu. Plech 34 x 36 cm vystelieme papierom na pečenie, vylejeme naň cesto a zarovnáme. Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C na 14 minút. Po upečení piškótu preklopíme z plechu na vlhkú utierku a opatrne stiahneme papier na pečenie.. Za horúca zrolujte spolu s utierkou a necháme vychladnúť..

2. Krok

Čokoládovo kávový krém: Plátky želatíny namočíme na 10 minút do studenej vody. V nerezovej miske Vyšľaháme žĺtky s cukrom a kávou. Preneste misku do parného kúpeľa, neustále miešajte, kým sa cukor úplne neroztopí. Vyberte misku z horúcej vody, pridajte kúsky nalámanej čokolády, miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí. Pridáme odkvapkané pláty želatíny, dobre premiešame, necháme vychladnúť. Smotanu na šľahanie, vyšľaháme do polotuha. Pridáme vychladnutý čokoládový krém a šľaháme do tuha. Na záver pridáme likér amaretto. Z krému si odoberieme trochu na zdobenie , ostatný rozotrieme na piškótu .. Piškótu potom pevne zrolujeme a odložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.

3. Krok

Vo vodnom kúpeli si rozpustíme horkú čokoládu, pridáme mlieko a dobre rozmiešame.. Pripravenou polevou ozdobíme roládu.. Odložený krém si dáme do cukrárskeho vrecka a na roláde urobíme ozdobné čiapočky..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

322 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.