- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládovo kokosová bábovka
Čokoládovo kokosová bábovka
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 2 vajcia
- 1 žĺtok
- 80 g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 100 ml mlieka
- 100 ml smotany na šľahanie
- 50 g čokolády na varenie
- 100 g masla + trochu na formu
- 170 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- Kokosová plnka:
- 100 kokosovej múčky
- 1 bielok
- 50 g cukru
- 150 ml smotany na šľahanie
- 1 - 2 lyžice kukuričného škrobu ( môže byť aj vanilkový puding)
Postup prípravy
1. Krok
Zapnite rúru a nastavte ju na 170 °C . Do hrnčeka vložíme 100 g masla a 50 g čokolády nalámanej na kúsky. Pomaly zahrievajte, aby sa ingrediencie roztopili. Odstavíme a odložíme. Do misky, v ktorej budeme šľahať cesto, rozšľaháme 2 vajcia, pridáme 80 g cukru a 1 vanilkový cukor.
2. Krok
Vajcia miešame s cukrom na najvyšších otáčkach 5 minút, aby zmes narástla a zosvetlila a získala hodvábnu, penovú textúru. Prilejeme 100 ml smotany, 100 ml mlieka a rozpustené maslo s čokoládou. Rýchlo premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
3. Krok
Potom po lyžiciach pridávame múku (170 g), do ktorej sme primiešali prášok do pečiva. Nemiešame dlho, len toľko, aby sa múka pekne vmiešala do hmoty.
4. Krok
Teraz si pripravíme kokosovú plnku. Vaječný bielok vyšľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Odmerajte 100 g kokosovej múčky, 50 g cukru, 1 vanilkový cukor, 1-2 polievkové lyžice kukuričného škrobu, ktorý možno nahradiť aj vanilkovým pudingom (práškom), 150 ml smotany a všetko vmiešame do bielkov v mise.. Všetky ingrediencie dobre premiešajte metličkou alebo kuchynským robotom.
5. Krok
Formu na bábovku dobre vymastíme maslom a vylejeme a rozotrieme doň polovicu cesta. Na vrch poukladáme lyžicou kokosovú plnku (kúsky plnky môžeme „odtrhávať“ aj čistými rukami a poukladať na cesto). Na vrch nalejeme zvyšok cesta a uhladíme ho..
6. Krok
Čokoládovo kokosovú bábovku pečieme 35 minút v predhriatej rúre na 170 °C. Potom ju vyberieme z rúry, necháme niekoľko minút vo forme, potom opatrne otočíme a čokoládovo-kokosovú tortu vyklopíme na chladiacu mriežku a prikryjeme čistou utierkou, aby vychladla.
7. Krok
Hotovú bábovku poprášime práškovým cukrom , alebo ju môžeme preliať čokoládovou polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
467 videní