- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Čokoládovo – šľahačkový zákusok
Čokoládovo – šľahačkový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 1 vajce
- 250 g cukru
- 200 g mäkkého masla / margarínu
- 5,5 dcl mlieka
- 6-8 lyžíc kakaa
- 250 g hladkej múky + 3 PL hladkej múky
- 1 balenie (12 g) prášku do pečiva
- 3 žĺtky
- 150 g práškového cukru
- 2-3 lyžice rumu
- 3 dcl šľahačkovej smotany
- 1-2 stužovače (balenie po 10 g)
Postup prípravy
1. Krok
Múku (250 g) zmiešame s 1 práškom do pečiva a 3-4 lyžicami kakaa. Zvlášť vymiešame celé vajce s cukrom (250 g), 2,5 dcl mlieka a 50 g masla. Potom spojíme s múčnou zmesou. Cesto vylejeme na plech, vyložený s papierom na pečenie (cca 23x38 cm) a pečieme pri teplote 180 °C 20-25 minút.
2. Krok
Cesto vyklopíme na drevenú dosku, stiahneme papier a necháme vychladnúť. Po ochladení prerežeme na dve polovice.
3. Krok
Krém uvaríme z 3 lyžíc múky, tú aj s 3 žĺtkami zmiešame s trochou mlieka. Zostávajúce mlieko (spolu 3 dcl) privedieme do varu, pomaly nalejeme rozrobenú múku, potom pri nízkej teplote za stáleho miešania uvaríme do husta. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť.
4. Krok
Maslo vymiešame do peny, vmiešame práškový cukor, jeden po druhom, potom kakao a rum. Spojíme kakaový krém s vychladnutým pudingom. Natrieme touto plnkou piškótu. Pritlačíme druhou piškótou a natrieme zbytkom krému. Nakoniec vyšľaháme šľahačku so stužovačom a dáme v hrubej vrstve na vrch zákusku. Vrch posypte čokoládou alebo kakaom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
32 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
129509 videní