Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládovo tvarohová krémová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
00642821
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 1 vajce
  • 160 g masla
  • 60 g cukru
  • štipka soli
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • Na zaťaženie fazuľa.))
  • plnka:
  • 400 g tvarohu
  • 50 g cukru
  • 100 g bielej čokolády
  • 100 g mascarpone
  • 20 g želatíny
  • šťava z jedného citróna
  • 100 g strúhanej alebo jemne nasekanej čokolády
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • tiež:
  • 150 g horkej čokolády
  • mliečna čokoláda na ozdobu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta si zmiešame všetky ingrediencie a vymiesime cesto.Vytvoríme guľu a zabalíme do fólie..Cesto necháme v chlade cca 30 minút.

2. Krok

Predhrejeme si rúru na 180 °C.Tortovú formu si vymastíme maslom.Cesto po polhodine vyvaľkáme do kruhu a prenesieme do formy tam eššte upravíme tak , že povytláčame aj do krajov.popicháme ho vidličkou a zasypeme fazuľou.Pečieme 20 - 25 minút.Po upečení počkáme 5 minút..vysypeme fazuľu a vyberieme korpus z tortovej formy a necháme volne vychladnúť..

3. Krok

Pripravíme si plnku vymiešaním tvarohu s cukrom do hladka.Nasekanú bielu čokoládu si roztopíme vo vodnom kúpeli..Necháme potom trochu vychladnúť a čokoládu zmiešame s mascarpone..Potom zamiešame k tvarohu.

4. Krok

Želatínu si necháme napučať v studenej vode, a potom ju zahrejeme cca 60 °C.Keď nám želatína mierne vychladne pridáme k nej citrónovú šťavu primiešame 2 lyžice tvarohovej plnky a poriadne premiešame..Potom všetko zmiešame s tvarohovou plnkou.

5. Krok

vyšľaháme si šľahačku , primiešame k nej čokoládové lupienky a primiešame všetko k hlavnému krému.

6. Krok

Touto plnkou naplníme náš korpus a necháme v chlade aspoň 2 hodiny zatuhnúť.

7. Krok

Potom si pripravíme čokoládovú polevu a vylejeme ju na vychladený zákusok..Dozdobíme čokoládovímy kudrlinkami a necháme zas ztuhnúť...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.2 / 5)

23 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

104388 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.