Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládovo tvarohový koláč s višňami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cokoladovo visnovy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
menunedeli.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 120 g masla
  • 100 g tmavej čokolády
  • 2 vajcia (do cesta)
  • 50 g práškového cukru (do cesta)
  • 1 vanilkový cukor
  • štipka soli
  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 400 g tvarohu
  • 120 g cukru ( do tvarohu)
  • 2 vajcia (do tvarohu)
  • 400 g višní
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo vodnom kúpeli rozpustíme tmavú čokoládu s maslom.

2. Krok

V samostatnej miske vyšľahajte vajcia so soľou, cukrom a vanilkovým cukrom do nadýchaného stavu. Spojte rozšľahané vajcia s vychladnutou maslovo čokoládovou zmesou. Všetko opatrne premiešajte.

3. Krok

Pridajte preosiatu múku s práškom do pečiva. Miešajte stierkou zhora nadol, aby ste čo najviac zachovali vzdušnosť cesta.

4. Krok

Tvarohový krém sa pripravuje rýchlo - musíte tvaroh vyšľahať s vajcami a cukrom dohladka. Ak má tvaroh zrnitú štruktúru, potom by sa mal najskôr pretrieť cez sito.

5. Krok

Na čokoládovo tvarohový koláč môžete použiť čerstvé aj mrazené višne. Ak sú k dispozícii čerstvé, musia sa umyť a odstrániť kôstky. Ak použijete mrazené alebo kompótové musia sa najskôr rozmraziť a hodiť na sito, aby ste sa zbavili šťavy.

6. Krok

Plech 20x20 cm vyložíme s papierom na pečenie. Rozložíme 1/3 čokoládového cesta a povrch mierne uhladíme. Na cesto dáme polovicu tvarohového krému a rovnomerne poukladáme polovicu pripravených višní..

7. Krok

Opakujte vrstvy - 1/3 čokoládového cesta, druhú polovicu tvarohového krému a višne. Na záver dáme posledné čokoládové cesto a môžete špajdlou vytvoriť mramorový efekt..

8. Krok

Koláč dáme piecť na 45 minút do rúry predhriatej na 180°C..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(5 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2837 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.