Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládovo vanilková torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Untitled 1 recovered 4.jpg
12
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 50min
  • Hotové Za: 1:30 hod

ň

reklama:

Suroviny

  • 1 1/4 šálky polohrubej mky
  • 0,5 šálky kakaa
  • 1 lyžička sódy
  • štipka soli
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • 90 g masla izbovej teploty
  • 1 1/4 šálky práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička vanilkovej esencie
  • 225 ml bieleho jogurtu
  • Odpaľované cesto:
  • 1 vajce
  • 40 g masla
  • 50 ml vody
  • štipka soli
  • 50 g polohrubej múky
  • Bavorský krém:
  • 170 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 50 g cukru
  • 170 ml smotany na šľahanie
  • 6 g želatíny
  • 2 lyžice vody
  • 1/2 vanilkového struku
  • štipka soli
  • Čokoládový krém:
  • 2 žĺtky
  • 135 g mliečnej čokolády
  • 135 g tmavej čokolády
  • 135 g bielej čokolády
  • 450 ml + 200 ml smotany na šľahanie
  • 16 g želatíny
  • 4 polievkové lyžice vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Predhrejeme si rúru na 180°C.V miske si zmiešame preosiatu múku, sódu a kakao.Pridáme aj instantnú kávu a štipku soli.

2. Krok

v inej miske si vymiešame mäkké maslo s cukrom do peny, potom pridáme vajcia jedno po druhom, a za každým poriadne prešľaháme. Pridáme aj vanilku. Nakoniec po častiach pridávame zmes múky, striedavo s jogurtom.

3. Krok

Cesto nalejeme do formy s priemerom 24 cm, do ktorej na dno si dáme papier na pečenie a vložíme do rúry kde pečieme korpus 30 - 40 minút. Kontrólujeme špajdlou..

4. Krok

Pripravíme si odpaľované cesto..Do hrnčeka dáme zovrieť vodu, pridáme maslo a soľ a keď sa voda začne variť a maslo sa rozpustí nasypeme múku a drevenou vareškou miešame lebo nám vznikne hustá kaša.Plameň stíšime a kašu miešame až kým sa nám nezačne odliepať od stien a dna hrnca.

5. Krok

Odpaľované cesto necháme trochu ochladiť a potom šľahačom vmiešame žĺtok a šľaháme až kým sa žĺtko úplne neprepojí s cesto a cesto zostane hladké a lesklé.Na plech si dáme papier na pečenie, a s cukrárskym vreckom , do ktorého sme dali cesto si na papier nastriekame dva kruhy s priemerom 15 cm a 6 cm.Cesto dáme do vyhriatej rúry a pečieme ho cca 20 - 25 minút.dvierka na rúre neotvárame.Po upečení necháme mierne vychladnúť a upečené kruhy rozrežeme ako keď idete plniť venčeky ..

6. Krok

Pripravíme si bavorský krém.Najskôr si zalejeme želatínu 2 lyžicami studenej vody a necháme ju napučať.Vanilkový lusk si rozrežeme a špičkou noža vyškriabeme ..Do hrnca dáme mlieko, štipku soli, vanilku, môžete dať aj celý lusk ktorý ste vyškriabali , a potom ho vyberiete . Rozvaríme a potom ochladíme asi na 50 °C.V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny a tenkým prúdom k nim prilejte mlieko.Stále popritom šľahajte.Potom dajte znova na oheň a varte do zhustnutia. Potom odstavíme a pridáme napučanú želatínu keď krém ochladne na cca 60°C.Poriadne premiešame.Necháme úplne vychladnúť.Smotanu na šľahanie vyšľaháme a pridáme ku krému a spolu zmiešame.

7. Krok

Krém dajte d cukrárskeho vrecka a naplňte ním naše kruhy.Môžete pridať ešte ovocie napríklad maliny, čučoriedky alebo jahody a kruhy uzatvoríme druhou polovicou.dáme ich do chladničky.

8. Krok

Čokoládová pena.Najskôr si zas dáme napučať želatínu v 4 lyžiciach vody.Potom si vyšľaháme 450 ml smotany na šľahanie do pevna a odložíme do chladničky.Potom si dáme 200 ml smotany rozvariť.Do smotany dáme všetky nalámané čokolády a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí potom pridáme želatínu a poriadne premiešame.Ak sa vám zdá byť čokoláda nie príliš teplá môžete ju ešte trochu prihriať v mikrovlnke. Potom pridáme žĺtka a vyšľaháme ale už len krátko..Nakoniec spojíme so šľahačkou a našľaháme do peny.

9. Krok

Na korpus si dáme polovicu čokoládovej peny..Potom dáme dva plnené kruhy z odpaľovaného cesta a zalejeme opäť čokoládovou penou.Tortu vložíme na noc do chladničky ..Potom prizdobíme podľa fantázie, napríklad s čokoládovými lupienkami alebo lístkami

reklama:

Img_7897 1.jpgImg_7885.jpg

Img_7888.jpg Img_7894.jpg

Img_7917.jpgImg_7945 1.jpg

Img_7928.jpg

Img_7951.jpgImg_7952.jpg

Img_7955.jpg12.jpg

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7593 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.