Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládovo vanilkové krémové kocky

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
301011_312753475417387_1050623462_n
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 1:30 hod
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 2:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 160 g mäkkého masla (margarínu)
  • 570 g cukru
  • 4 vajcia
  • 6,5 dcl mlieka
  • 210 g múky
  • 100 g čokolády
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • Štipka soli
  • 2 vrchovaté polievkové lyžice želatíny (2x 1 malý sáčok + 5 lyžíc vody)
  • 2 balenia vanilkového cukru
  • 6 žĺtkov
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy
  • 6 dcl šľahačky
  • 2 balenia stužovača- v prípade potreby
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zmiešame múku (210 g), soľ, kakao, prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Vymiešame maslo (160 g) s cukrom (400 g) jeden po druhom, pridáme 4 vajcia. Potom pridávame múku a mlieko (1,6 dcl) striedavo.

2. Krok

Vylejeme na plech (24 x 37 cm) lemovaný s papierom na pečenie. Upečieme v predhriate rúre na 180 °C 30-35 minút. Necháme 15 minút chladnúť, potom vyklopíme na dosku a odstránime papier. Rozrežeme cesto na polovicu.

3. Krok

Biely krém : Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,4 dcl) privedieme s vanilkovým cukrom do varu. Vyšľaháme 4 žĺtky s cukrom (80 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka, za stáleho miešania a pri nízkej teplote varíme, kým trošku nezhustne. Medzitým namočenú rozpustenú želatínu pri nízkej teplote zohrejeme, postupne pridávame k žĺtkovej zmesi, ktorá mierne vychladla. Keď všetko úplne vychladne, primiešame vyšľahanú šľahačku (3 dcl) a spolu prešľaháme. V prípade potreby pridáme stužovač.

4. Krok

Čokoládovým krém: Nasekáme čokoládu. Namočíme želatínu (1 vrchovatú PL) vo vode (5 lyžíc) na 10 minút. Mlieko (2,5 dcl) dáme variť.Medzitým vymiešame 2 žĺtky s cukrom (90 g), pomaly vlejeme do horúceho mlieka a za stáleho miešania povaríme. Po miernom vychladnutí pridáme zohriatu želatínu a nasekanú čokoládu, nech sa rozpustí. Vyšľaháme šľahačku (3 dcl) a spojíme z úplne vychladnutým krémom.

5. Krok

Vrstvíme na tmavú piškótu, biely krém, opäť piškótu (môžeme pokvapkať sirupom) a na vrch dáme čokoládový krém. Vrch posypeme nastrúhanou čokoládou.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.6 / 5)

17 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

64817 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.