- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládový koláč s hruškami
Čokoládový koláč s hruškami
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 150 g práškového cukru
- 150 g mäkkého masla
- 100 g jemne zomletých mandlí alebo orechov
- 3 lyžice kakaa
- 3 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- Plnka:
- 600 g hrušiek
- 100 g cukru
- 3 plátky želatíny
- 1,5 dcl jablkového džúsu
- 1 vanilkový cukor
- citrónová šťava
- Poleva:
- 150 g čokolády na varenie
- 100 g masla
- 2 lyžice smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Nad parou si rozpustíme čokoládu s maslom a necháme ju mierne ochladnúť.
2. Krok
V inej miske si vyšľaháme vajíčka , práškový aj vanilkový cukor... Pridáme mandle alebo orechy, s kakaom, kypriacim práškom a múkou..
3. Krok
Cesto vylejeme do dvoch rovnakých tortových foriem ktorých dná si vyložíme s papierom na pečenie.. Korpusy pečieme pri 180°C asi 30 minút..
4. Krok
medzitým si ošúpeme hrušky a nakrájame ich na malé kocky..Pokvapkáme ich citrónovou šťavou .. Želatínu si namočíme ..
5. Krok
Jablkový džús povaríme spolu s hruškami asi 2 minúty, pridáme aj podľa potreby cukor a vanilkový cukor.
6. Krok
Odložíme z ohňa a pridáme želatínu, ktorú si predtým zahrejeme...
7. Krok
Na jednu piškótu dáme hruškovú plnku a prikryjeme ju druhým piškótovým korpusom.. Odložíme do chladničky..Medzitým si pripravíme čokoládovú polevu , ktorou potom prelejeme povrch torty..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
414 videní