- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čokoládový koláč s tvarohovou plnkou
Čokoládový koláč s tvarohovou plnkou

- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Cesto :
- 140 g masla izbovej teploty
- 200 g cukru
- 2 vajcia
- 130 ml mlieka
- 160 g polohrubej múky
- 30 g kakaa
- 1 prášok do pečiva
- Tvarohová plnka :
- 350 g tvarohu
- 1-2 lyžice kyslej smotany
- 100 g cukru
- 2 vajcia
- 15 g škrobu
- práškový cukor na posypanie
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu tvarohovej plnky zmiešajte tvaroh, škrob, vajcia a cukor vo veľkej mise a premiešajte metličkou (alebo polievkovou lyžicou). Ak je plnka veľmi hustá (všetko závisí od konzistencie tvarohu), pridajte 1-2 polievkové lyžice kyslej smotany s akýmkoľvek obsahom tuku. Plnka by mala byť podobná kyslej smotane strednej hustoty.
2. Krok
Na miesenie cesta zmiešajte v hlbokej miske mäkké maslo (aby maslo zmäklo, musí sa vopred vybrať z chladničky, postupne sa zahreje a zmäkne) a cukor. Maslo a cukor šľaháme mixérom 4 minúty. Do vyšľahaného masla pridajte vajcia a mlieko, šľahajte mixérom 2-3 minúty. Pridajte preosiatu múku, kakao a prášok do pečiva.
3. Krok
Cesto na koláč vymiešajte stierkou. Čokoládové cesto bude hladké a lesklé. Na upečenie tohto koláča som si vzala liatu formu s rozmermi 14 centimetrov x 32 centimetrov. Liatu formu, rovnako ako silikónovú, nie je potrebné pred vyložením cesta vymastiť olejom, ostatné typy foriem je vhodné vymastiť olejom. Do formy vložte polovicu čokoládového cesta.
4. Krok
Tvarohovú plnku rovnomerne rozlejte na čokoládové cesto. Na tvarohovú plnku dáme druhú časť čokoládového cesta. Ja som na čokoládové cesto nakreslila špáradlom pruhy.
5. Krok
Čokoládový koláč s tvarohovou plnkou pečte v predhriatej rúre približne 40 minút pri teplote 180°C. Prepečenosť koláča ľahko skontrolujete prepichnutím suchou drevenou špajdľou (ak špajdľa po prepichnutí koláča zostane suchá a nie sú na nej žiadne stopy cesta, je čas vybrať cesto z rúry). Hotový koláč vyberte z rúry, nechajte ho mierne vychladnúť vo forme a potom ho po vybratí z formy nechajte vychladnúť na mriežke. Pri podávaní posypte najchutnejší koláč práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
14 videní