- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládový koláč s tvarohovým krémom
Čokoládový koláč s tvarohovým krémom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 5 vajec
- 2 lyžice citrónovej šťavy
- 1 šálka (200 ml ) práškového cukru
- 2 lyžice oleja
- 2 lyžice horúcej vody
- 0,5 šálky hladkej múky
- 3 lyžice kakaa
- 0,5 prášku do pečiva
- Tvarohový krém:
- 500 g tvarohu
- 40 g vanilkového pudingu
- 500 ml mlieka
- 80 g cukru
- 150 g mäkkého masla
- Čokoládová poleva:
- 100 g horkej alebo mliečnej čokolády
- 40 g oleja
Postup prípravy
1. Krok
Oddeľte bielka a žĺtky do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme citrónovú šťavu. K žĺtkom pridáme cukor a šľaháme, kým nevznikne svetlá, svetložltá, spenená zmes, do ktorej pomaly vmiešame olej a potom horúcu vodu.
2. Krok
Šľahač nastavíme na najnižšiu rýchlosť a pomaly po lyžiciach vmiešame do žĺtkovej zmesi múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Keď nám vznikne hladká zmes bez hrudiek, jemne a pomaly do nej ručnou metličkou (stierkou) v dvoch-troch dávkach vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
3. Krok
Plech (veľkosť 30 x 38 centimetrov) vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytočnú múku odstránime). Nalejeme do nej cesto a stierkou ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Vložte plech na do rúry vyhriatej na 175°C na 15-18 minút. Piškóta je hotová vtedy, keď na špáradle zapichnutom do cesta po vytiahnutí nezostanú žiadne zvyšky. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.
4. Krok
Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme vanilkový puding. Nalejte puding do misy a prikryte ho potravinovou fóliou. Necháme vychladnúť, potom vyšľaháme do hladka a zmiešame so scedeným tvarohom a vyšľahaným maslom. Krém natrieme na vychladnutú piškótu a potom uložíme na 20 minút do chladničky, aby krém vychladol a stuhol.
5. Krok
Čokoládu nahrubo nasekáme a spolu s olejom dáme do vodného kúpeľa. Dbajte na to, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Počkáme, kým sa čokoláda nad parou rozpustí a potom jemne premiešame, aby sme dostali úplne hladkú čokoládovú polevu, ktorú nanesieme na vychladnutý krém. Zákusok uložíme ešte na niekoľko hodín (alebo aj cez noc) do chladničky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
509 videní