Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čokoládový koláč s tvarohovým krémom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A okoladova kolaa s tvarohovam kramom.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 šálka (200 ml ) práškového cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 2 lyžice horúcej vody
  • 0,5 šálky hladkej múky
  • 3 lyžice kakaa
  • 0,5 prášku do pečiva
  • Tvarohový krém:
  • 500 g tvarohu
  • 40 g vanilkového pudingu
  • 500 ml mlieka
  • 80 g cukru
  • 150 g mäkkého masla
  • Čokoládová poleva:
  • 100 g horkej alebo mliečnej čokolády
  • 40 g oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte bielka a žĺtky do dvoch misiek. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého pridáme citrónovú šťavu. K žĺtkom pridáme cukor a šľaháme, kým nevznikne svetlá, svetložltá, spenená zmes, do ktorej pomaly vmiešame olej a potom horúcu vodu.

2. Krok

Šľahač nastavíme na najnižšiu rýchlosť a pomaly po lyžiciach vmiešame do žĺtkovej zmesi múku zmiešanú s preosiatym kakaom a práškom do pečiva. Keď nám vznikne hladká zmes bez hrudiek, jemne a pomaly do nej ručnou metličkou (stierkou) v dvoch-troch dávkach vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.

3. Krok

Plech (veľkosť 30 x 38 centimetrov) vymastíme maslom a vysypeme múkou (prebytočnú múku odstránime). Nalejeme do nej cesto a stierkou ho rovnomerne rozotrieme po celej ploche a vrch uhladíme. Vložte plech na do rúry vyhriatej na 175°C na 15-18 minút. Piškóta je hotová vtedy, keď na špáradle zapichnutom do cesta po vytiahnutí nezostanú žiadne zvyšky. Upečenú piškótu necháme vychladnúť.

4. Krok

Z pudingového prášku, cukru a mlieka uvaríme vanilkový puding. Nalejte puding do misy a prikryte ho potravinovou fóliou. Necháme vychladnúť, potom vyšľaháme do hladka a zmiešame so scedeným tvarohom a vyšľahaným maslom. Krém natrieme na vychladnutú piškótu a potom uložíme na 20 minút do chladničky, aby krém vychladol a stuhol.

5. Krok

Čokoládu nahrubo nasekáme a spolu s olejom dáme do vodného kúpeľa. Dbajte na to, aby sa dno misky nedotýkalo vody. Počkáme, kým sa čokoláda nad parou rozpustí a potom jemne premiešame, aby sme dostali úplne hladkú čokoládovú polevu, ktorú nanesieme na vychladnutý krém. Zákusok uložíme ešte na niekoľko hodín (alebo aj cez noc) do chladničky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

611 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.