- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Čokoládový nepečený cheesecake
Čokoládový nepečený cheesecake
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 150 g rozomletých sušienok
- 100 ml mlieka
- 100 g mäkkého masla alebo margarínu
- 100 g cukru
- 100 g rozpustenej čokolády na varenie
- Krém:
- 200 g mliečnej čokolády
- 400 ml smotany na šľahanie
- 300 g krémového syra (mascarpone , philadephia) Môžete použiť aj jemný tvaroh
- 130 g práškového cukru
- Ganache:
- 150 ml smotany na šľahanie
- 150 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si formu na tortu 26 priemer.. všetky ingrediencie na základ si premiešame a natlačíme na dno formy.
2. Krok
Krém: Čokoládu nasekáme a rozpustíme nad parou. Nechajte mierne vychladnúť. Smotanu vmiešame do šľahačky. Vymiešajte mascarpone alebo iný krémový syr s cukrom do hladka, a pridajte rozpustenú a vychladnutú čokoládu. Do zmesi pridáme trochu šľahačky, potom spojíme so zvyškom šľahačky. Krém natrieme na základ.
3. Krok
Ganache: Smotanu na šľahanie zahrejeme na miernom ohni a zalejeme ňou nalámanú čokoládu. Miešame, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Mierne ochladíme a zalejeme ňou krém. Nechajte koláč stuhnúť pri izbovej teplote, potom vložte do chladničky. Uchovávajte v chlade.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2570 videní