Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čokoládový sen

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Čokoládový sen
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 1:20 hod
  • Hotové Za: 2:0 hod
reklama:

Suroviny

  • 250 g 62 - 70 % horkej čokolády
  • 150 g práškového cukru
  • 12 vajec
  • 6 kvapiek citrónovej šťavy
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
  • Krém:
  • 500 g horkej čokolády 62 - 70 %
  • 1 liter šľahačky
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rozpustíme čokoládu v mikrovlnnej rúre a necháme ju bokom trochu vychladnúť.

2. Krok

Vymiešame vaječné bielka s polovicou cukru a kvapkami citrónovej šťavy na hustú stabilnú penu.Zvlášť vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom do tuha.Primiešame aj vanilkový extrakt.

3. Krok

Potom k žĺtkam pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame kým sa všetko neprepojí..Potom jemne vmiešame vyšľahané vaječné bielka a premiešame do hladka.

4. Krok

Cesto si rozdelíme na 4 časti a upečieme 4 rovnaké korpusy .Piškóty by mali byť krehké a tenké.Použite formu cca 30 x 30 alebo okrúhla 20..Korpusy sa pečú pri 180 °C 16 minút..

5. Krok

Necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovo šľahačkový krém..

6. Krok

Čokoládu nastrúhame a smotanu zohrejme..NAstrúhanú čokoládu si dáme do blendra (mixériku) prilejeme teplú smotanu a spolu premixujeme. Nechajte postáť pár minút a potom opäť premixujete..

7. Krok

Pridajte aj vanilkový extrakt a nechajte v chladničku poriadne vychladnúť..Je dobré pripraviť si toto deň vopred alebo aspoň pár hodín pred pečením..

8. Krok

Pred plnením ešte poriadne premixujte alebo vyšľahajte a pripraveným krémom natrite všetky korpusy a pospájajte..Potrite aj celú tortu po obvode a zo zostávajúcim krémom môžete v cukrárskom vrecku ozdobiť..

9. Krok

Dobré je pred podávaním opäť tortu poriadne vychladiť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.5 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

24401 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.