- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Čokoládový sen
Čokoládový sen
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 1:20 hod
- Hotové Za: 2:0 hod
Suroviny
- 250 g 62 - 70 % horkej čokolády
- 150 g práškového cukru
- 12 vajec
- 6 kvapiek citrónovej šťavy
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
- Krém:
- 500 g horkej čokolády 62 - 70 %
- 1 liter šľahačky
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup prípravy
1. Krok
Rozpustíme čokoládu v mikrovlnnej rúre a necháme ju bokom trochu vychladnúť.
2. Krok
Vymiešame vaječné bielka s polovicou cukru a kvapkami citrónovej šťavy na hustú stabilnú penu.Zvlášť vyšľaháme žĺtka s ostatným cukrom do tuha.Primiešame aj vanilkový extrakt.
3. Krok
Potom k žĺtkam pridáme rozpustenú čokoládu a premiešame kým sa všetko neprepojí..Potom jemne vmiešame vyšľahané vaječné bielka a premiešame do hladka.
4. Krok
Cesto si rozdelíme na 4 časti a upečieme 4 rovnaké korpusy .Piškóty by mali byť krehké a tenké.Použite formu cca 30 x 30 alebo okrúhla 20..Korpusy sa pečú pri 180 °C 16 minút..
5. Krok
Necháme úplne vychladnúť a medzitým si pripravíme čokoládovo šľahačkový krém..
6. Krok
Čokoládu nastrúhame a smotanu zohrejme..NAstrúhanú čokoládu si dáme do blendra (mixériku) prilejeme teplú smotanu a spolu premixujeme. Nechajte postáť pár minút a potom opäť premixujete..
7. Krok
Pridajte aj vanilkový extrakt a nechajte v chladničku poriadne vychladnúť..Je dobré pripraviť si toto deň vopred alebo aspoň pár hodín pred pečením..
8. Krok
Pred plnením ešte poriadne premixujte alebo vyšľahajte a pripraveným krémom natrite všetky korpusy a pospájajte..Potrite aj celú tortu po obvode a zo zostávajúcim krémom môžete v cukrárskom vrecku ozdobiť..
9. Krok
Dobré je pred podávaním opäť tortu poriadne vychladiť..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
24401 videní