- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Čokoládový zákusok so šľahačkou STRACIATELLA..
Čokoládový zákusok so šľahačkou STRACIATELLA..
- Kusov: 1
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
http://ilovebake.pl/2015/09/14/ciasto-czekoladowe-z-kremem-straciatella/
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 3 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 3/4 šálky práškového cukru
- štipka soli
- Na namočenie piškóty:
- 1/2 šálky silného čaju
- 1 lyžička cukru
- Čokoládový krém:
- 2 vanilkové pudingové prášky
- 750 ml mlieka
- 50 g mliečnej čokolády
- 100 g horkej čokolády
- 250 g masla
- 1/2 hrnčeka cukru
- 1 vanilkový cukor
- straciatella krém:
- 500 ml šľahačkovej smotany
- 3 lyžice práškového cukru
- 2 lyžice želatíny
- 1/3 šálky horúcej vody
- 3 lyžice strúhanej čokolády na hrubo
Postup prípravy
1. Krok
V miske si preosejeme múku s kakaom a so škrobom..Bielka oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli do tuhej peny.Potom primiešame cukor a miešame ešte asi 2 minúty.
2. Krok
Potom primiešame žĺtka jedno po druhom a rýchlosť mixéra spomalíme.Po častiach pridávame múku zmiešanú s kakaom a so škrobom.to už miešame len drevenou vareškou.
3. Krok
Plech na pečenie cca 24 x 24 vymastíme maslom a vysypeme múkou.Prelejeme cesto a pečieme pri 180 °C cca 30 minút.Koláč keď vyberieme z rúry vyklopíme z plechu a necháme vychladnúť potom prerežeme na dve časti..
4. Krok
pripravíme si krém: 500 ml mlieka si zahrejeme s cukrom a s maslom,V zostávajúcom mlieku si rozrobíme puding..Potom k horúcemu mlieku pridáme čokoládu.Pridáme puding a uvaríme hustý krém.Odstavíme a prekryjeme fóliou..Necháme úplne vychladnúť..Po vychladnutí prešľaháme šľahačom do jemného krémiku...
5. Krok
Prvý plát piškóty pokropíme pripraveným silným čajom s cukrom .Potom navrstvíme čokoládovú plnku a prikryjeme druhým plátom piškóty.Tú tiež nakropíme čajom..
6. Krok
želatínu si namočíme do studenej vody a podľa návodu na obale potom zahrejeme..Vyšľaháme si tuhú šľahačku s cukrom.Potom pridáme už ochladenú želatínu .nakoniec primiešame nahrubo nastrúhanú čokoládu, tak aby nám vznikla stracciatella šľahačka..
7. Krok
Zákusok si dozdobíme už podľa vlastnej fantázie..Je naozaj skvelý...A najlepšie chutí ke´d si trochu v chlade postojí..Najlepšie cez noc..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
57046 videní