- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Croissanty s plnkou z medvedieho cesnaku
Croissanty s plnkou z medvedieho cesnaku
- Kusov: 32
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 500 g hladkej múky
- 1 lyžička soli
- 1 lyžička cukru
- 25 g čerstvých kvasníc
- 1,2 dcl kefíru (kyslá smotana, jogurt)
- 1 dcl mlieka
- 1 vajce
- 3 lyžice oleja
- Plnka:
- 80 g masla
- 1 lyžička soli
- 100 g syra tvrdého nastrúhaného
- 80 g nasekaného medvedieho cesnaku
- Na potretie :
- 1 žĺtok
- semienka
Postup prípravy
1. Krok
Do vlažného rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme nech sa droždie aktivuje..Asi 10 minút..
2. Krok
Do misky preosejeme múku, pridáme kyslé mlieko alebo smotanu či jogurt, soľ , vajce, olej a vymiesime tuhšie hladké cesto..Cesto necháme prikryté na teplom mieste asi 1 hodinu kysnúť..Potom si ho rozdelíme na 4 bochníky. Tie necháme 15 minút podkysnúť..
3. Krok
Každý bochník vyvaľkáme do kruhu..na jeden kruh cesta rozotrieme plnku.Tú si pripravíme tak, že si v mixéri zmixujeme medvedí cesnak, maslo a soľ..Plnku posypeme nastrúhaným tvrdým syrom..Kruh pokryjeme druhým vyvaľkaným cestom a pritlačíme valčekom..Rozkrájame na 16 časti ( trojuholníkou)..A každý zvinieme od širokej časti k úzkej do tvaru croissantu.
4. Krok
Rožky ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie..Croissanty necháme na plechu ešte 30 minút kysnúť , potom vrch každého potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme semienkami podľa chuti..
5. Krok
Pečieme v predhriatej rúre na 200°C asi 15 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1484 videní