- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Croissanty so šunkou a medvedím cesnakom
Croissanty so šunkou a medvedím cesnakom
- Kusov: 24
- Porcií: 24
- Čas Prípravy: 1:30 hod
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:55 hod
Suroviny
- 2,5 dcl mlieka
- 2 vajcia
- 25 g čerstvého droždia
- 100 g mascarpone
- 30 g cukru
- 600 g hladkej múky
- 20 g morskej soli
- 1 dcl oleja
- Plnka:
- 200 g šunky
- 3 lyžice nasekaného medvedieho cesnaku
- 250 g mascarpone
- 100 g chrenu
- 1 lyžička soli
- Na potretie:
- 1 vajce
- syr
Postup prípravy
1. Krok
Vlažné mlieko zmiešame s vajíčkami, droždím a mascarpone a potom pridáme cukor, múku, soľ, a na strednom stupni cca. Miesime 5 minút. Potom sa pridá olej a miesi sa na vyššej úrovni ďalšie 4 minúty. Cesto dáme do vymastenej misy a prikryté necháme na teplom mieste kysnúť 30-40 minút.
2. Krok
Na plnku nakrájame šunku a medvedí cesnak a zmiešame s mascarpone, chrenom a soľou.
3. Krok
Cesto rozdelíme na dve rovnaké časti , zmiesime ich do dvoch bochníkov a znovu necháme na teplom mieste kysnúť prikryté 15 - 20 minút. Jeden z bochníkov vyvaľkáme do kruhu s priemerom 40 - 50 cm .Rovnomerne naň rozotrieme plnku, s tým , že stred necháme voľný , potom vyvaľkáme druhý bochník na taký istý kruh a prikryjeme ním plnku..
4. Krok
Nakrájajte na 24 trojuholníkov ako pizzu..Širší okraj trojuholníka nerežte asi na dva centimetre smerom ku stredu , potom zrolujte do croissantu a položte na plech. Vrch potrieme vajíčkom a necháme kysnúť 30 minút.
5. Krok
Medzitým si predhrejeme rúru na 190°C, posypeme strúhaným syrom a dáme piecť na 20-25 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
339 videní