- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- crumble
- Crumble s karamelizovanými jablkami a vlašskými orechmi
Crumble s karamelizovanými jablkami a vlašskými orechmi
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 0min
Crumble je jednoduchý dezert pochádzajúci z Britských ostrovov, ktorý pozostáva zo zapekaného ovocia pod chrumkavou posýpkou. Dnes pripravíme variantu s karamelizovanými jablkami a vlašskými orechmi.
Suroviny
- Jablká:
- 3 ks jablka
- 1 lyžica masla
- 1 štipka škorice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 lyžica rumu
- Posýpka:
- 1 lyžica masla
- 2 hrste vlašských orechov
- 3 lyžice ovsených vločiek
- 1 lyžica hnedého cukru
Postup prípravy
1. Krok
Jablká si najprv umyte, olúpte a nakrájajte na menšie kusy. Na panvici ich na lyžici masla opražte. Po chvíli ich posypte škoricou a hnedým cukrom, ktorý sa rozpustí a jemne skaramelizuje. Nakoniec pridajte lyžicu rumu a citrónovú šťavu.
2. Krok
Pripravte posýpku zmiešaním ovsených vločiek, zmäknutého masla, hnedého cukru a hrubo nasekaných vlašských orechov. Zmes spracujte rukami.
3. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C. Malé zapekacie misky jemne vymažte maslom. Rozdeľte do nich pripravené jablká a na ne nasypte posýpku.
4. Krok
Crumble pečte v rúre približne 15–20 minút. Podávajte horúce s kopčekom vanilkovej zmrzliny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní