- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nepečené
- Čučoriedková nepečená ombré torta
Čučoriedková nepečená ombré torta
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- Základňa:
- 300 g mletých maslových sušienok
- 200 g margarínu alebo masla
- Krém:
- 480 g mrazených čučoriedok
- 8 lyžíc kryštálového cukru
- 5 lyžíc citrónovej šťavy
- 25 g želatíny
- 10 lyžíc vody
- 600 g mascarpone
- 240 g bieleho jogurtu
- 5 lyžíc práškového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
Postup prípravy
1. Krok
Do mletých sušienok pridáme rozpustený margarín, všetko dobre premiešame a natlačíme do formy s priemerom 26 cm. Počas prípravy krému dáme do chladničky.
2. Krok
Čučoriedky, kryštálový cukor a citrónovú šťavu privedieme do varu. Povaríme ich do mäkka, potom ich precedíme. Šťavu si odložíme na farbenie.. Želatínu rozpustíme vo vode a necháme napučať. Zmiešame mascarpone, jogurt a práškový cukor. Ručne vmiešame vyšľahanú šľahačku. Do rozpustenej želatíny pridáme trochu krému, premiešame a pridáme k ostatnému krému. Dobre premiešame a rozdelíme na tri rovnaké časti. Do prvej časti pridáme čučoriedky a 4 lyžice odloženej čučoriedkovej šťavy , do druhej 5 lyžíc šťavy a tretia časť zostane biela. Prvý najtmavší krém rozotrieme na sušienkovú základňu a dáme na pol hodiny do chladničky. Počas tejto doby nechajte ostatné krémy pri izbovej teplote. Na prvý krém ,dáme druhý krém a vložíme späť na pol hodiny do chladničky. Na záver potrieme bielym krémom. Vrch dozdobíme podľa fantázie čerstvými čučoriedkami a mätovými lístkami.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1309 videní