- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Čučoriedková roláda
Čučoriedková roláda
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 35min
Suroviny
- piškóta:
- 4 vajcia
- štipka soli
- 2 vanilkové cukre
- 150 g + 2 lyžice práškového cukru
- 2 žĺtky
- 125 g polohrubej múky
- 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 7 listov želatíny
- 100 g čučoriedok
- 250 g ricotta syru
- 300 ml plnotučného mlieka
- 2 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
oddelíme si bielká od žĺtkov ..Bielká vyšľaháme najskôr so štipkou soli do peny, potom pridáme 1 vanilkový cukor a 75 g práškového cukru a ušľaháme tuhý sneh.
2. Krok
Do snehu vmiešame žĺtka jeden po druhom, a múku zmiešanú s práškom do pečiva preosejeme do cesta v niekoľkých krokoch..
3. Krok
Pripravíme si plech s papierom na pečenie 32 x 29 a naň rozotrieme cesto..Pečieme v predhriatej rúre na 180°C 10 - 12 minút.
4. Krok
Piškótu preklopíme na utierku posypanú s práškovým cukrom, stiahneme papier a zrolujeme..takto necháme vychladnúť.
5. Krok
Želatínu si namočíme ho trochy vody podľa návodu na obale a necháme ju napučať.Čučoriedky opláchneme a necháme ich odkvapkať.
6. Krok
Čučoriedky si dáme do nádoby mixéra a rozmixujeme spolu v mlieku..pridáme ricotta syr , ak tak môžete použiť aj tvaroh 1vanilkový cukor, 75 g práškového cukru a znovu zmixujeme..Zahrejeme želatínu a vmiešame ju tiež.Takto necháme krém nech od želatínu stuhne.
7. Krok
krém nanesieme na piškótu a opäť pevne zrolujeme zabalíme do potravinárskej fólie a dáme do chladničky na 3 hodiny..
8. Krok
Pred podávaním roládu posypeme práškovým cukrom a nakrájame na porcie.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1394 videní