- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Čučoriedkový koláč s jogurtom
Čučoriedkový koláč s jogurtom
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 400 g polohrubej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 prášok do pečiva
- štipka soli
- 320 g práškového cukru
- 250 g masla (mäkké)
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- 6 vajec
- 200 g prírodného jogurtu
- 100 ml mlieka
- 300 g čučoriedok
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si predhrejte rúru na horný a spodný ohrev na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme maslom.
2. Krok
Potom v miske zmiešame múku s kukuričným škrobom, práškom do pečiva a soľou. Citrón umyjeme v horúcej vode, osušíme a kôru nastrúhame najemno. V inej miske vymiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Potom po jednom zašľaháme vajcia, kým zmes nie je svetlá a krémová. Vmiešame jogurt a mlieko a vareškou krátko vmiešame múčnu zmes. Teraz čučoriedky roztrieďte, umyte, osušte a vmiešajte do cesta.
3. Krok
Cesto vylejeme na pripravený plech a rovnomerne rozotrieme. Potom vložíme na strednú mriežku predhriatej rúry a čučoriedkový koláč pečieme asi 45 minút. Krátko pred koncom pečenia skontrolujeme špajľou , či je koláč upečený, inak ho necháme ešte pár minút v rúre. Pred krájaním nechajte koláč vychladnúť na plechu.
Tipy :
Doma vypestované čučoriedky sú na tento koláč tou najlepšou voľbou, pretože na rozdiel od svojich divokých príbuzných sú väčšie, kyprejšie, cesto nezafarbia do modra.
Čučoriedky pred pridaním do cesta obalíme v troche múky. Tak sa v ceste rozložia rovnomernejšie a nespadnú na dno koláča..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
589 videní