Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Čučoriedkový koláč s jogurtom

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cucoriedkovy kolac.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 45min
  • Hotové Za: 1:5 hod
reklama:

Suroviny

  • 400 g polohrubej múky
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 1 prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 320 g práškového cukru
  • 250 g masla (mäkké)
  • 1 vanilkový cukor
  • kôra z jedného citróna
  • 6 vajec
  • 200 g prírodného jogurtu
  • 100 ml mlieka
  • 300 g čučoriedok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si predhrejte rúru na horný a spodný ohrev na 180 °C a plech vystelieme papierom na pečenie alebo ho vymastíme maslom.

2. Krok

Potom v miske zmiešame múku s kukuričným škrobom, práškom do pečiva a soľou. Citrón umyjeme v horúcej vode, osušíme a kôru nastrúhame najemno. V inej miske vymiešame zmäknuté maslo, cukor, vanilkový cukor a citrónovú kôru. Potom po jednom zašľaháme vajcia, kým zmes nie je svetlá a krémová. Vmiešame jogurt a mlieko a vareškou krátko vmiešame múčnu zmes. Teraz čučoriedky roztrieďte, umyte, osušte a vmiešajte do cesta.

3. Krok

Cesto vylejeme na pripravený plech a rovnomerne rozotrieme. Potom vložíme na strednú mriežku predhriatej rúry a čučoriedkový koláč pečieme asi 45 minút. Krátko pred koncom pečenia skontrolujeme špajľou , či je koláč upečený, inak ho necháme ešte pár minút v rúre. Pred krájaním nechajte koláč vychladnúť na plechu.

reklama:

Tipy :

Doma vypestované čučoriedky sú na tento koláč tou najlepšou voľbou, pretože na rozdiel od svojich divokých príbuzných sú väčšie, kyprejšie, cesto nezafarbia do modra.

Čučoriedky pred pridaním do cesta obalíme v troche múky. Tak sa v ceste rozložia rovnomernejšie a nespadnú na dno koláča..

 

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

589 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.