- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- nátierka
- Cuketová pomazánka ala tatarák
Cuketová pomazánka ala tatarák
- Kusov: 1
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 500 g mladej cukety
- 1 cibuľa
- olej
- soľ a mleté čierne korenie
- mletá rasca
- 1 šalotka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica plnotučnej horčice
- 2 lyžice kečupu
- 1 lyžica worchesteru
- chilli alebo kajenské korenie
- chlieb alebo pečivo
Postup prípravy
1. Krok
Cuketový základ: Na troške oleja osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita. Cuketu postrúhame na hrubom strúhadle do misy, osolíme, necháme pustiť vodu a ešte ju vytlačíme. Po vyžmýkaní budeme mať cca 300 gramov cukety, ktorú dáme na osmaženú cibuľu, mierne osolíme, dochutíme čiernym korením a rascou a krátko podusíme za občasného premiešania pod pokrievkou. Cuketu nesmieme rozdusiť na kašu. Potom zmes necháme vychladnúť.
2. Krok
Do vychladnutej podusenej cukety pridáme jemne pokrájanú šalotku, rozotrený cesnak, worcester, horčicu a kečup. Podľa chuti môžeme ešte osoliť, okoreniť... Každý pridáva ingrediencie podľa vlastnej chuti a zvyklostí, tak ako má rád a pokiaľ namiesto kečupu pridávame pretlak alebo máme radi v tataráku napríklad kapari či uhorčičky, môžeme ich pridať kľudne tiež. Jednoducho všetko podľa vlastných zvyklostí a chuti.
3. Krok
Nátierku dáme na chvíľku do chladu preležať, medzitým si pripravíme hrianky osmažené na masti či oleji, opečieme toasty alebo opečieme pečivo podľa vlastnej chuti.
Priemerné hodnotenie receptu
(2.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1921 videní