- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Cuketová pomazánka na zimu
Cuketová pomazánka na zimu
- Kusov: 5
- Porcií: 5
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 1 kg cukety
- 100 g mrkvy
- 130 g cibule
- 10 g petržlenu
- 2 strúčiky cesnaku
- 70 g paradajkového pretlaku
- petržlenová vňať a kôpor
- 1 lyžička cukru
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica octu
- 70 ml oleja
- 2 lyžice vody
Postup prípravy
1. Krok
Umyte všetku zeleninu a bylinky. Cukety nakrájame na stredné kocky, najemno cibuľu, petržlenovú vňať a cesnak pretlačíme. Mrkvu nastrúham na hrubšie..
2. Krok
Rozohrejte veľkú panvicu, nalejte 50 ml rastlinného oleja, zohrejte na prevádzkovú teplotu . Vhoďte cuketu a smažte, kým sa tekutina neodparí, potom potom stiahneme plameň mierne posoľte a nezabudnite miešať. Nezakrývajte viečkom. Dusenie bude trvať 15 - 18 minút . Pripravenú cuketu necháme vychladnúť priamo na panvici.
3. Krok
Zohrejte ďalšiu panvicu, nalejte zvyšný olej, zohrejte a pridajte cibuľu.Cibuľu osmažte do priehľadna, pridajte petržlenovú vňať, mrkvu, orestujte, , pridajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania zalejte pár lyžicami vody. Trochu osolíme a hmotu zahrejeme ďalšiu minútu. Potom necháme zmes vychladnúť.
4. Krok
Potom spojte obsah oboch panvíc, pridajte cesnak, bylinky a všetko zomeľte mlynčekom na mäso s jemnou šajbou. Alebo rozmixujte tyčovým mixérom. Pridajte cukor, ocot, podľa potreby soľ a dobre premiešajte. Kaviár je pripravený, ochladí sa a môže sa podávať.
5. Krok
Ak chcete sterilizovať tak dajte zmes do pohárikov uzavrite viečka a povarte vo vodnom kúpeli 10 minút od bodu varu ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1010 videní