- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Cuketové lasagne
Cuketové lasagne
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 4 cukety
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 lyžica soli
- 2 šalotky
- 1 strúčik cesnaku
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 400 g červenej konzervovanej fazule
- 800 g lúpaných pradajok
- 1 lyžička čerstvo namletého čierneho korenia
- 1 lyžička mletej papriky červenej
- štipka kajenského korenia
- 1 lyžička oregana
- 1 lyžička nasekanej pažítky
- 1 lyžička cukru
- 250 g ricotta
- 125 g mozzarella
- vetvička petržlenovej vňate
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Cukety najprv pozdĺžne nakrájajte na plátky hrubé asi 5 mm a poukladajte na plech . Potrieme 1 polievkovou lyžicou olivového oleja, pridáme trochu soli a dáme piecť do rúry na 10-15 minút.
2. Krok
Medzitým si najemno nakrájajte šalotku a cesnak a opečte ich na veľkej (liatinovej) panvici s 2 lyžicami olivového oleja do zlatista. Pridajte paradajkový pretlak a orestujte.
3. Krok
Fazuľu prepláchnite v cedníku a pridajte na panvicu spolu s konzervovanými paradajkami. Teraz pridajte korenie a cukor. Potom výdatne osolíme a dusíme 15 minút.
4. Krok
Zapekaciu misu vymastíme 1 polievkovou lyžicou olivového oleja a dno prikryjeme opečenými plátkami cukety. Na vrch natrieme paradajkovo-fazuľovú zmes a striedame s plátkami cukety. V závislosti od veľkosti pekáča sa môže počet vrstiev líšiť.
5. Krok
Teraz rozložte ricottu na lasagne a ozdobte plátkami mozzarelly. Potom lasagne pečieme v rúre asi 30 minút. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
404 videní