Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cuketové lievance s kefírom a syrom

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cuketove lievance.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min
reklama:

Suroviny

  • 400 ml kefíru
  • 2 vajcia
  • 2 štipky soli
  • 350 g očistenej nastrúhanej cukety
  • 80 g tvrdého syra
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 200 g hladkej múky
  • olej na vyprážanie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ošúpte cuketu. Ak používate staršiu cuketu s veľkými semienkami, je potrebné ich odstrániť. Nastrúhajte 350 gramov ošúpanej cukety na hrubom strúhadle, vložte do misky pridajte štipku soli, premiešajte a nechajte 5-7 minút odstáť. Počas tejto doby cuketa pustí šťavu.

2. Krok

Kým cuketa púšťa šťavu, môžete pracovať na ceste na lievance. Na to rozbite vajcia do misky, pridajte štipku soli a šľahajte do hladka.

3. Krok

Do misky s vaječnou zmesou nalejte kefír. Potom pridajte kypriaci prášok a vymiešajte. Pridajte nastrúhaný tvrdý syr a opäť premiešajte .

4. Krok

Po 5-7 minútach odstátia solenej strúhanej cukety, pustí šťavu. Z cuketovej hmoty opatrne vytlačte uvoľnenú šťavu. Výslednú hmotu pridajte do misky so zmesou kefíru a syra.

5. Krok

Cuketovo-syrovú zmes premiešajte a po častiach začnite pridávať múku, pričom ju veľmi dobre vmiešajte do cuketového cesta.

6. Krok

Pri pridávaní múky majte na pamäti, že cesto na cuketu by malo byť stredne husté, pomaly stekajúce z lyžice. Potrebovala som 200 gramov múky, možno budete potrebovať trochu viac alebo menej múky. Množstvo múky, ktoré budete musieť pridať, závisí od obsahu vlhkosti cukety, veľkosti vajec a vlastností samotnej múky.

7. Krok

Na panvici rozohrejte rastlinný olej. Na panvicu položte 1 polievkovú lyžicu cesta a vytvarujte okrúhle cuketovo-syrové lievance. Smažte ich 2-3 minúty (kým sa na spodnej strane nevytvorí zlatistá kôrka) na strednom ohni.

8. Krok

Potom lievanec otočte a opekajte ďalšie 2-3 minúty. Hotové preložte z panvice na papierové obrúsky, aby ste odstránili prebytočný tuk, a potom ich poukladajte na tanier. Takto opečte všetky cuketovo-syrové lievance. Cesto v miske treba pravidelne miešať, aby nestagnovalo.

9. Krok

Celkovo som dostala 27 cuketových lievancov so syrom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.