- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zeleninové jedlá
- Cuketovo tekvicový prívarok
Cuketovo tekvicový prívarok
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g tekvice
- 1 stredná cuketa
- kôpor
- 250 g bieleho gréckeho jogurtu
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica masla
- 1/2 citróna
- soľ a korenie podľa chuti
- 1 lyžica škrobu
Postup prípravy
1. Krok
Cuketu dôkladne umyte a potom ju nakrájajte na štvrtiny. Odstráňte jadierka a nakrájajte ju na väčšie kocky alebo ju nastrúhajte. Cuketu nemusíte šúpať. Cibuľu a cesnak očistíme, nakrájame na malé kocky (cesnak môžeme pretlačiť), potom ich podusíme na 1 lyžici masla (alebo olivového oleja) do sklovita. Pridajte na kocky nakrájané cukety, niekoľko minút orestujte.
2. Krok
Ošúpanú a jadierok zbavenú tekvicu nakrájame na väčšie kúsky a následne nastrúhame. Čerstvo nastrúhanú tekvicu pridajte k cukete, potom zalejte dostatočným množstvom vývaru alebo vody, aby bola zakrytá. Dochuťte soľou a korením, potom varte do mäkka .. Ak sa vám aj po odparení vývaru zdá zelenina príliš riedka, zmiešajte vrchovatú polievkovú lyžicu potravinárskeho škrobu s polievkovou lyžicou vody, pridajte do gréckeho jogurtu a vmiešajte do tekvice. Ako posledný krok do zeleniny vytlačte šťavu z polovice citróna alebo limetky, pridajte nasekaný kôpor podľa chuti.. Pri podávaní môžete pridať extra grécky jogurt, pokvapkať pár kvapkami olivového oleja, bokom nakrájať čerstvý krájaný chlieb, prípadne opražiť falafel či volské oko..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1575 videní