Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cuketový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cuketovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml oleja
  • 400 g nastrúhanej cukety
  • 200 g mletých orechov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • Na potretie :
  • džem podľa chuti
  • Poleva :
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 plátok želatíny
  • 150 g tmavej čokolády
  • 1 lyžička medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pomaly pridávajte olej. Do peny postupne vmiešajte cuketu, mleté orechy a škoricu pomocou gumenej stierky alebo drevenej varešky. Zmiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a kakao a vmiešajte do zvyšnej zmesi.

2. Krok

Pomerne tekuté cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie (ja vždy používam výsuvný plech) a pečte pri teplote približne 160 °C horný/dolný ohrev asi 45 minút ( otestujte špajdľou). Nechajte koláč vychladnúť a potom ho potrieme vami vybraným džemom.

3. Krok

Na polevu namočte želatínu do studenej vody. Smotanu na smotanu priveďte do varu, odstavte z ohňa a pridajte čajovú lyžičku medu. Rozpustite v nej čokoládovú polevu. Vytlačte želatínu a vmiešajte ju do teplej polevy. Krátko a BEZ vzduchu rozmixujte tyčovým mixérom do homogenizácie. Ručný mixér musí počas miešania zostať ponorený, aby sa v poleve netvorili bubliny.

4. Krok

Nechajte vychladnúť, kým poleva nezhustne a pri miešaní nezanecháva šmuhy. Potom polevu ihneď nalejte na koláč, začnite zhora, a jemne ju stiahnite.. Poleva bude hladká ako sklo . Je veľmi chutná a úplne schne do 2-3 hodín.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

37 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.