Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cuketový koláč

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cuketovy kolac.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 5 vajec
  • 250 g hnedého cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 250 ml oleja
  • 400 g nastrúhanej cukety
  • 200 g mletých orechov
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 300 g hladkej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžica kakaa
  • Na potretie :
  • džem podľa chuti
  • Poleva :
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 plátok želatíny
  • 150 g tmavej čokolády
  • 1 lyžička medu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia vyšľahajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Za stáleho miešania pomaly pridávajte olej. Do peny postupne vmiešajte cuketu, mleté orechy a škoricu pomocou gumenej stierky alebo drevenej varešky. Zmiešajte múku, sódu bikarbónu, prášok do pečiva a kakao a vmiešajte do zvyšnej zmesi.

2. Krok

Pomerne tekuté cesto nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie (ja vždy používam výsuvný plech) a pečte pri teplote približne 160 °C horný/dolný ohrev asi 45 minút ( otestujte špajdľou). Nechajte koláč vychladnúť a potom ho potrieme vami vybraným džemom.

3. Krok

Na polevu namočte želatínu do studenej vody. Smotanu na smotanu priveďte do varu, odstavte z ohňa a pridajte čajovú lyžičku medu. Rozpustite v nej čokoládovú polevu. Vytlačte želatínu a vmiešajte ju do teplej polevy. Krátko a BEZ vzduchu rozmixujte tyčovým mixérom do homogenizácie. Ručný mixér musí počas miešania zostať ponorený, aby sa v poleve netvorili bubliny.

4. Krok

Nechajte vychladnúť, kým poleva nezhustne a pri miešaní nezanecháva šmuhy. Potom polevu ihneď nalejte na koláč, začnite zhora, a jemne ju stiahnite.. Poleva bude hladká ako sklo . Je veľmi chutná a úplne schne do 2-3 hodín.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

16 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.