Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cuketový slaný koláč

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cuketový koláč pre chlapa12LOGO
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Porcií: 6
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min

Tajomstvo úspechu tohto koláča spočíva v pikantnej klobáse, čím ostrejšiu klobásu použijete, tým fajnovejší bude výsledok…

reklama:

Suroviny

  • 500g cuketa
  • 2-3 paradajky
  • 1 cibuľa
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 1 nožička ostrej klobásy
  • 2 lyžice oleja
  • 3 vajcia
  • 100g tvrdý syr
  • 100-150g múka hladká
  • 50g ovsené vločky
  • 1 prášok do pečiva
  • soľ, mleté čierne korenie, rasca, bylinky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Ako prvé si nakrájame klobásku na malé kocky a na troche oleja ju osmažíme.

2. Krok

Cuketu si postrúhame na hrubšie, ak je mladá aj so šupou, cibuľu nakrájame na drobno, cesnak pretlačíme, paradajky sparíme horúcou vodou, ošúpeme a nakrájame na menšie kocky, syr nastrúhame, bylinky, petržlenovú vňať, oregáno nasekáme, pridáme vajcia, vychladnutú, opečenú klobásu aj s výpekom, ovsené vločky, všetky koreniny a asi 100g múky. Zamiešame a necháme asi 20 minút odstáť.

3. Krok

Cuketa si pustí šťavu, takže zmes je trochu riedka zahustíme ju trochou múky v ktorej rozmiešame prášok do pečiva, prípadne ešte dosypeme ovsené vločky. Výsledné cesto by nemalo byť ani moc riedke, ani moc husté.

4. Krok

Vylejeme na zapekaciu misku a pečieme na 180°C asi 40-45 minút, podľa veľkosti.

5. Krok

Test špajdlou v tomto prípade nepomáha pretože výsledný koláč je vlhký, po 30-tich minútach prikryjeme papierom na pečenie aby nebol zvrchu až moc pripečený.

6. Krok

Keď už je zvrchu krásne zlatý, posypeme ho ešte trochou syra a dáme zapiecť.

7. Krok

Podávame teplý ale aj studený, samotný alebo s cesnakovým dresingom (kyslá smotana alebo jogurt, pretlačený cesnak, soľ, čierne mleté korenie)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4.8 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

30954 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.