Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cukrový ľadovec

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cukrovy ladovec.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 35min
  • Hotové Za: 1:15 hod
reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 3/4 šálky práškového cukru (šálka 250 ml)
  • 3/4 šálky polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • štipka soli
  • Krém:
  • 500 ml mlieka
  • 2 vaječné žĺtky
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 x 40 g pudingového prášku vanilkového alebo smotanového
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g masla
  • Poleva:
  • 200 g masla
  • 1/2 šálky vody
  • 1/2 šálky cukru
  • 2 šálky sušeného mlieka + 1 lyžica
  • 1 1/2 lyžice kakaa
  • ďalej potrebujete:
  • 1/2 šálky uvarenej silnej kávy
  • okrúhle piškóty asi 200 g
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Múku preosejeme spolu s kakaom a práškom do pečiva. Bielka oddeľte od žĺtkov a vyšľaháme ich so štipkou soli na tuhú penu. Nakoniec postupne pridajte cukor a žĺtka po jednom.Za každým prešľaháme.

2. Krok

Použite veľkú drevenú lyžičku alebo špachtľu v niekoľkých krokoch pridajte múčnu zmes. Plech s rozmermi 24 × 24 cm alebo mierne väčší vyložíme s papierom na pečenie. Nalejte cesto a pečte na 170 ° C asi 30-35 minút..Po ochladení sa rozrežeme piškótu na dve časti.

3. Krok

350 ml mlieka dajte variť spolu s cukrom a vanilkou. V zostávajúcom mlieku rozpmiešajte pudingové prášky a pridajte žĺtky. Z ohňa odstavíme horúce mlieko a za miešania pomaly nalejeme zmes s pudingovým práškom.Potom vrátime na oheň a uvaríme hustý krém. Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu prikrytý puding potravinárskou fóliou. Mäkké maslo vyšľaháme a potom k nemu postupne pridávame za stáleho šľahania vychladnutý puding.Ušľaháme tuhý krém.

4. Krok

Jednu časť piškóty si dáme na dno plechu,pokvapkáme ju vychladnutou kávou ,natrieme piškótu jednou časťou krému, a prikryjeme druhou piškótou.Rozotrieme druhú časť krému a do krému poukladáme piškóty ale na stojato..Piškót môžete jemne namočiť do kávy. Takto pripravené vložíme do chladničky a pripravíme si polevu.

5. Krok

Rozpustíme maslo potom pridajte vodu a cukor a premiešajte, privedieme do varu . Keď sa začne variť odstavíme a necháme vychladnúť..Potom vmiešame sušené mlieko.. Rozdelíme hotovú polevu na dve časti, pridáme kakao do jednej a lyžicu sušeného mlieka do druhej časti. Rýchlo premiešajte a nalejte cez piškóty pretože poleva rýchlo tuhne. Dáme do chladničky na niekoľko hodín alebo celú noc. Zákusok nakrájame nožom ponoreným do horúcej vody.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

3175 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.