Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dalmantín krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dalmantin kremes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Bledá piškóta:
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Tmavá piškóta:
  • 6 žĺtkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 3 čokoládové pudingy
  • 10 lyžíc cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
  • Na preliatie piškóty:
  • 0,5 litra mlieka
  • 5 lyžíc cukru
  • ďalej potrebujeme:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g nastrúhanej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na bledú časť piškóty vyšľaháme bielky s cukrom, potom pridáme lyžicu oleja, múku a polovicu prášku do pečiva. Výslednú zmes dajte lyžicou na plech vo forme kôpok s menšími rozostupmi.. Plech si samozrejme vyložíme s papierom na pečenie..Primiešame sladkú smotanu a natrieme na krém. A nakoniec posypeme strúhanou čokoládou. Rozmer plechu je 34 × 40.

2. Krok

Na tmavú časť najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme mlieko, lyžicu oleja, potom múku zmiešanú s kakaom a polovicou prášku do pečiva. Tmavú zmes dávajte opäť lyžicou pomedzi bledé cesto . Nie je potrebné cesto zarovnávať.. Obe cesta sa samé zmiešajú.. Pečieme pri teplote 200°C 25 - 30 minút..

3. Krok

Na polevu uvaríme mlieko s cukrom. Studenú piškótu zalejeme teplou polevou.

4. Krok

Na krém uvaríme puding v litri mlieka s 10 lyžicami cukru a ochladíme. Maslo vyšľaháme, potom pridáme k pudingu a ešte trochu premiešame, aby sa krém spojil.. Krém natrieme na piškótu..

5. Krok

Potom vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a navrstvíme ju na krém.. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

872 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.