Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dalmantín krémeš

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dalmantin kremes.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.coolinarika.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Bledá piškóta:
  • 6 bielkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 1 lyžica oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Tmavá piškóta:
  • 6 žĺtkov
  • 6 lyžíc práškového cukru
  • 6 lyžíc polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 lyžica oleja
  • 1 dcl mlieka
  • 1/2 prášku do pečiva
  • Krém:
  • 1 liter mlieka
  • 3 čokoládové pudingy
  • 10 lyžíc cukru
  • 250 g masla alebo margarínu
  • Na preliatie piškóty:
  • 0,5 litra mlieka
  • 5 lyžíc cukru
  • ďalej potrebujeme:
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 g nastrúhanej čokolády
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na bledú časť piškóty vyšľaháme bielky s cukrom, potom pridáme lyžicu oleja, múku a polovicu prášku do pečiva. Výslednú zmes dajte lyžicou na plech vo forme kôpok s menšími rozostupmi.. Plech si samozrejme vyložíme s papierom na pečenie..Primiešame sladkú smotanu a natrieme na krém. A nakoniec posypeme strúhanou čokoládou. Rozmer plechu je 34 × 40.

2. Krok

Na tmavú časť najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme mlieko, lyžicu oleja, potom múku zmiešanú s kakaom a polovicou prášku do pečiva. Tmavú zmes dávajte opäť lyžicou pomedzi bledé cesto . Nie je potrebné cesto zarovnávať.. Obe cesta sa samé zmiešajú.. Pečieme pri teplote 200°C 25 - 30 minút..

3. Krok

Na polevu uvaríme mlieko s cukrom. Studenú piškótu zalejeme teplou polevou.

4. Krok

Na krém uvaríme puding v litri mlieka s 10 lyžicami cukru a ochladíme. Maslo vyšľaháme, potom pridáme k pudingu a ešte trochu premiešame, aby sa krém spojil.. Krém natrieme na piškótu..

5. Krok

Potom vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a navrstvíme ju na krém.. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

862 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.