- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dalmantín krémeš
Dalmantín krémeš
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Bledá piškóta:
- 6 bielkov
- 6 lyžíc práškového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 1 lyžica oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- Tmavá piškóta:
- 6 žĺtkov
- 6 lyžíc práškového cukru
- 6 lyžíc polohrubej múky
- 2 lyžice kakaa
- 1 lyžica oleja
- 1 dcl mlieka
- 1/2 prášku do pečiva
- Krém:
- 1 liter mlieka
- 3 čokoládové pudingy
- 10 lyžíc cukru
- 250 g masla alebo margarínu
- Na preliatie piškóty:
- 0,5 litra mlieka
- 5 lyžíc cukru
- ďalej potrebujeme:
- 500 ml smotany na šľahanie
- 1 vanilkový cukor
- 100 g nastrúhanej čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Na bledú časť piškóty vyšľaháme bielky s cukrom, potom pridáme lyžicu oleja, múku a polovicu prášku do pečiva. Výslednú zmes dajte lyžicou na plech vo forme kôpok s menšími rozostupmi.. Plech si samozrejme vyložíme s papierom na pečenie..Primiešame sladkú smotanu a natrieme na krém. A nakoniec posypeme strúhanou čokoládou. Rozmer plechu je 34 × 40.
2. Krok
Na tmavú časť najskôr vyšľaháme žĺtky s cukrom, pridáme mlieko, lyžicu oleja, potom múku zmiešanú s kakaom a polovicou prášku do pečiva. Tmavú zmes dávajte opäť lyžicou pomedzi bledé cesto . Nie je potrebné cesto zarovnávať.. Obe cesta sa samé zmiešajú.. Pečieme pri teplote 200°C 25 - 30 minút..
3. Krok
Na polevu uvaríme mlieko s cukrom. Studenú piškótu zalejeme teplou polevou.
4. Krok
Na krém uvaríme puding v litri mlieka s 10 lyžicami cukru a ochladíme. Maslo vyšľaháme, potom pridáme k pudingu a ešte trochu premiešame, aby sa krém spojil.. Krém natrieme na piškótu..
5. Krok
Potom vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom a navrstvíme ju na krém.. Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou..
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
862 videní