- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dalmantínec rez
Dalmantínec rez
![Dalmantinec.jpg](https://cdn.sita.sk/sites/22/2025/02/dalmantinec-640x537.jpg)
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Biela piškóta :
- 6 bielkov
- 6 lyžíc cukru
- 1 lyžica oleja
- 6 lyžíc hladkej múky
- 0,5 prášku do pečiva
- Hnedá piškóta :
- 6 žĺtkov
- 6 lyžíc cukru
- 1 lyžica oleja
- 100 ml mlieka
- 6 lyžíc hladkej múky
- 1 lyžica kakaa
- 0,5 prášku do pečiva
- Preliv :
- 250 ml mlieka
- 6 lyžíc cukru
- Krém:
- 1 liter mlieka
- 10 lyžíc cukru
- 4 čokoládové pudingy
- 250 g masla
- Ďalej potrebujeme :
- 100 g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
Biela piškóta: Predhrejte rúru na 200°C, potom urobte bielu piškótu. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, potom pridáme olej a opäť vyšľaháme. K bielkom pridáme múku s práškom do pečiva a ručne premiešame, potom odložíme.
2. Krok
Hnedá piškóta: Žĺtky vyšľaháme s cukrom, potom pridáme olej a mlieko a ešte vyšľaháme. Pridáme múku, kakao a prášok do pečiva a ručne premiešame.
3. Krok
Plech naolejujte a vysypte múkou a lyžicou doň vlkladajte bielu zmes, nechajte medzi nimi trochu priestoru. Hnedú zmes vylejeme na bielu zmes, do voľného priestoru.
4. Krok
Plech vkladáme do vyhriatej rúry na 200°C, potom znížime na 180°C. Pečieme cca 20 - 25 minút.. Urobíme test špáradlom .. Do studeného mlieka vmiešame cukor a toto vylejeme ešte na horúcu piškótu..
5. Krok
Krém: Mlieko s cukrom privedieme do varu (trochu mlieka si odložíme) a zmiešame so 4 vrecúškami pudingu, vlejeme pudingovú zmes do mlieka, povaríme kým puding nezhustne, potom odstavíme z ohňa a vmiešame na kocky nakrájané maslo. Teraz krém dobre vyšľaháme mixérom, aby sa maslo spojilo so smotanou a ešte horúcim krémom polejeme piškótu.
6. Krok
Cez krém môžete pridať šľahačku alebo rozpustenú alebo nastrúhanú čokoládu ..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
15 videní