- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Dámska fantázia
Dámska fantázia
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:40 hod
Suroviny
- 450 g polohrubej múky
- 5 vajec
- 450 g kyslej smotany (15%)
- 250 g cukru
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 400 g masla
- 1,5 plechovky sladeného kondenzovaného mlieka
- 150 g maku mletého
- 60 g sušených marhúľ
- 60 g sušených hrozienok
- 60 g nasekaných vlašských orechov
- 1 vanilkový cukor
- 1 citrón
- 1 šálka vody
- 2 lyžice kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Vo veľkej mise, vymiešame všetky vajcia spolu so 150 g cukru až do dosiahnutia stabilnej bielej peny. v hrnčeku si rozpustíme polovicu z masla čiže 200 g..
2. Krok
Dajte vychladnúť a potom primiešajte k žĺtkovej zmesi spolu s kyslou smotanou..
3. Krok
Zmiešame si dohromady múku kypriaci prášok a kukuričný škrob..Potom opatrne vmiešavame ku žĺtkovosmotanovej zmesi..Namočíme si do cca 60°C vody marhule aj hrozienka..každé zvlášť a necháme napučať..
4. Krok
Cesto si rozdelíme na 4 časti..Do jednej primiešame mak, do druhej namočené hrozienka ,do tretej namočené a nadrobno nakrájané marhule a do štvrtej časti vmiešame orechy s kakaom..
5. Krok
Všetky korpusy pečieme vo vyhriatej rúre na 185 °C cca 30 minút..
6. Krok
Maslo izbovej teploty si vymiešame s kondenzovaným mliekom na hladkú sladkú plnku..
7. Krok
Uvaríme si polevu z 1 šálky vody a zo zostávajúceho cukru ..varíme kým sa nezredukuje 10 - 13 minút..Potom vytlačte do cukrovej vody šťavu z citróna.
8. Krok
Každú časť korpusu potrieme najskôr citrónovou polevou a až potom nanesieme krém.. Takto naskladáme na seba jednotlivé ochutené korpusy..
9. Krok
Celú tortu ešte natrieme krémom a môžete dozdobiť čokoládovu polevou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
20569 videní