- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Debrecínsky guláš
Debrecínsky guláš
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg bravčového mäsa.(pliecko je mastnejšie,stehno je chudšie)
- 2 cibule
- mletá červená paprika
- bravčová masť na základ
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- soľ a korenie
- 3 bratislavské párky
- 3 lyžice hladkej múky
- majoránka
- 3 strúčiky cesnaku.
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové mäso si umyjeme osušíme a nakrájame na kocky..
2. Krok
Cibuľu si nakrájame na drobno a speníme na oleji..pridáme bravčové mäso a spolu s cibuľkou orestujeme..Keď sa nám mäso uzavrie , pridáme paradajkový pretlak a 2 lyžičky mletej červenej papriky..Všetko spolu ešte povaríme ,osolíme a okoreníme a zalejeme vodou..Dusíme do mäkka.Pred dokončením pridáme na kolieska alebo na menšie kúsky nakrájané párky ktoré si predtým môžeme tiež opražiť na troche oleja.Nakoniec zahustíme zátrepkou z 3 lyžíc hladkej múky a trochy vody.
3. Krok
dochutíme pretlačeným cesnakom a majoránkou.
4. Krok
Podávame s knedľou alebo s cestovinami.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.4 / 5)
70 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
158390 videní