Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dedove fúzy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dedove fuzy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Cesto :
  • 280 g polohrubej múky
  • 80 ml mlieka
  • 60 g cukru
  • 100 g masla
  • 2 žĺtky
  • kôra z 1 citróna
  • 4 g sušeného droždia
  • 50 g kyslej smotany
  • Plnka :
  • 6 lyžíc džemu podľa chuti
  • 4 lyžice vlašských orechov
  • 2 bielky
  • 50 g cukru
  • 125 g mletých vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vo veľkej mise zmiešame múku s cukrom, najemno nastrúhanou kôrou z neošetreného citróna a suchým droždím. Pridáme vlažné plnotučné mlieko, rozpustené a vychladnuté maslo, žĺtok a kyslú smotanu, dobre premiešame. Cesto položte na pomúčenú pracovnú dosku a dôkladne premieste. Rozdeľte na dve rovnaké časti a nechajte prikryté odpočívať 30 minút.

2. Krok

Časť cesta rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 2 mm. Potrieme polovicou džemu a posypeme polovicou mletých vlašských orechov. Pomocou papiera na pečenie zvinieme z oboch dlhých strán smerom do stredu, pričom necháme medzeru 3 cm.

3. Krok

Postup zopakujte s druhým cestom a položte ho na plech. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme ešte 30 minút kysnúť.

4. Krok

Na orechovú plnku vyšľaháme bielky s práškovým cukrom na tuhý sneh a potom vmiešame pomleté ​​vlašské orechy. Teraz vložte orechovú zmes do otvoreného stredu roliek. Vložte fúzy koláč do rúry a pečte na strednej mriežke asi 30-35 minút do zlatista. Nechajte koláč vychladnúť, podľa potreby ho posypte práškovým cukrom a nakrájajte na plátky.

reklama:

Orechovú plnku dolaďte kvapkou rumu. S tmavým džemom, ako je višňový, malinový alebo ríbezľový džem, budú fúzy vyzerať ešte lepšie.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

88 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.