Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Delicia zákusok

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Delicia zakusok.jpg
3
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.bucataras.ro
  • Kusov: 1
  • Porcií: 25
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:5 hod

656x656_prajitura deliciu 294533.jpg656x656_prajitura deliciu 294534.jpg

reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 4 bielka
  • 5 lyžíc práškového cukru
  • 2 lyžice strúhanky
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 3 lyžice mletých vlašských orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Krém:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 50 ml kyslej smotany + 1 lyžica cukru
  • 4 žĺtky
  • 100 g cukru
  • 4 lyžice mlieka
  • 2 vanilkové cukre
  • ďalej potrebujete:
  • kakao na posypanie (môžete použiť aj granko, mleté orechy alebo čokoládu)
  • 200 g opražených mletých orieškov
  • 1 šálka uvarenej silnej kávy
  • 250 g čokoládového krému alebo nutelly
  • 200 g maslové sušienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na plech vyložený s papierom na pečenie (20 x 30 ) rozsypeme 200 g opražených a nasekaných orechov *(môžu byť vlašské alebo lieskové)Orechy rovnomerne rozsypte po celej ploche plechu.

2. Krok

Vaječné bielka si vyšľaháme so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.k snehu zľahka primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme aj strúhanku a mleté orechy.Miešame len zdola nahor.

3. Krok

Vzniknuté cesto pomaly a opatrne polievkovou lyžicou dávame na plech jemne cez orechy.Potom plech vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 20 - 25 minút..Piškóta by mala mať jemnú zlatistú farbu.

4. Krok

Po upečení piškótu necháme vychladnúť , potom ju preklopíme a zbavíme sa papiera..Orechy by mali zostať na vrchu..

5. Krok

Pripravíme si krém..Žĺtka si vymiešame v mlieku a vo vodnom kúpeli nad parou ich za stáleho miešania uvaríme na puding..

6. Krok

Zvlášť si vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom a pridáme aj kyslú smotanu.Potom k tejto zmesi po lyžičkách vmiešame žĺtkový puding ale musí byť vychladnutý!!!

7. Krok

Na piškótu natrieme najskôr čokoládový alebo orieškový krém..Ak je tuhý môžete ho zahriať trochu v mikrovlnke..stačí 10 sekúnd.. Potom rozotrieme polovicu krému..na krém poukladáme sušienky, ktoré si namáčame do kávy (môžete použiť aj piškóty)a cez sušienky rozotrieme zostávajúci krém..Vrch posypeme podľa chuti a možností buď to kakaom, strúhanou čokoládou, nasekanými orechmi alebo mletými..

8. Krok

takto pripravený zákusok dáme dobre zachladiť najlepšie n a pár hodín alebo na noc, a potom nakrájame na porcie..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1364 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.