- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Delicia zákusok
Delicia zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 25
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- Cesto:
- 4 bielka
- 5 lyžíc práškového cukru
- 2 lyžice strúhanky
- 2 lyžice polohrubej múky
- 3 lyžice mletých vlašských orechov
- 1 lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 250 ml smotany na šľahanie
- 50 ml kyslej smotany + 1 lyžica cukru
- 4 žĺtky
- 100 g cukru
- 4 lyžice mlieka
- 2 vanilkové cukre
- ďalej potrebujete:
- kakao na posypanie (môžete použiť aj granko, mleté orechy alebo čokoládu)
- 200 g opražených mletých orieškov
- 1 šálka uvarenej silnej kávy
- 250 g čokoládového krému alebo nutelly
- 200 g maslové sušienky
Postup prípravy
1. Krok
Na plech vyložený s papierom na pečenie (20 x 30 ) rozsypeme 200 g opražených a nasekaných orechov *(môžu byť vlašské alebo lieskové)Orechy rovnomerne rozsypte po celej ploche plechu.
2. Krok
Vaječné bielka si vyšľaháme so štipkou soli, potom postupne pridávame cukor a ušľaháme tuhý sneh.k snehu zľahka primiešame preosiatu múku s práškom do pečiva, pridáme aj strúhanku a mleté orechy.Miešame len zdola nahor.
3. Krok
Vzniknuté cesto pomaly a opatrne polievkovou lyžicou dávame na plech jemne cez orechy.Potom plech vložíme do predhriatej rúry na 170 °C a pečieme asi 20 - 25 minút..Piškóta by mala mať jemnú zlatistú farbu.
4. Krok
Po upečení piškótu necháme vychladnúť , potom ju preklopíme a zbavíme sa papiera..Orechy by mali zostať na vrchu..
5. Krok
Pripravíme si krém..Žĺtka si vymiešame v mlieku a vo vodnom kúpeli nad parou ich za stáleho miešania uvaríme na puding..
6. Krok
Zvlášť si vyšľaháme smotanu na šľahanie s cukrom a pridáme aj kyslú smotanu.Potom k tejto zmesi po lyžičkách vmiešame žĺtkový puding ale musí byť vychladnutý!!!
7. Krok
Na piškótu natrieme najskôr čokoládový alebo orieškový krém..Ak je tuhý môžete ho zahriať trochu v mikrovlnke..stačí 10 sekúnd.. Potom rozotrieme polovicu krému..na krém poukladáme sušienky, ktoré si namáčame do kávy (môžete použiť aj piškóty)a cez sušienky rozotrieme zostávajúci krém..Vrch posypeme podľa chuti a možností buď to kakaom, strúhanou čokoládou, nasekanými orechmi alebo mletými..
8. Krok
takto pripravený zákusok dáme dobre zachladiť najlepšie n a pár hodín alebo na noc, a potom nakrájame na porcie..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1364 videní