Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Deň a noc

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
ďeňa   noc
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 24
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 10min
  • Varenie: 15min
  • Hotové Za: 25min
reklama:

Suroviny

  • Cesto:
  • 20 ml mlieka
  • 4 vajcia
  • 100 ml oleja
  • 80 g práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice medu
  • 2 lyžice kakaa
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém:
  • 200 ml šľahačkovej smotany
  • 1 vanilkový cukor
  • 50 g práškového cukru
  • 1 balenie želatíny v prášku
  • 100 ml mlieka
  • 2 lyžice medu
  • 200 ml salka
  • Glazúra:
  • 1 lyžica kakaa
  • 4 lyžice mlieka
  • 1 lyžica práškového cukru
  • 50 g masla
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov, potom vyšľaháme bielka so nadýchanej peny a žĺtka s cukrom do bledej peny.

2. Krok

Do žĺtok s cukrom pridáme mlieko med , olej a múku prášok do pečiva a kakao.Všetky tieto zložky dôkladne premiešame a potom pridáme bielka.Máme pripravené cesto.

3. Krok

Cesto vylejeme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme pri teplote 180°C asi 10 - 15 minút.Potom vyberieme z rúry necháme vychladnúť.Ja zvyčajne pečieme z dvojnásobnej dávky dve piškóty.

4. Krok

Pripravíme si plnku: Do Salka primiešame med a mlieko.(50 ml mlieka a lyžicu medu) Namočíme si želatínu vo vode a necháme 10 minút napučať.Potom pridáme zostávajúce mlieko a želatínu zahrejeme.Po zahriatí premiešame so salkovou zmesou.

5. Krok

Šľahačku si vyšľaháme do tuha a potom opatrne primiešame salko so želatínou.Krém si dáme do chkladničky nech nám zatuhne a potom sa bude dobre rozotierať po koláčiku.

6. Krok

Glazúru si pripravíme:kakao si zmiešame s mliekom a s cukrom.Túto zmes rozvaríme a pridáme maslo.Ale tiež si môžete uvariť bielu polevu z bielej čokolády a premramorovať .))

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

24 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

93593 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.