- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Deň a noc
Deň a noc
- Kusov: 24
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- Cesto:
- 20 ml mlieka
- 4 vajcia
- 100 ml oleja
- 80 g práškového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 2 lyžice medu
- 2 lyžice kakaa
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- Krém:
- 200 ml šľahačkovej smotany
- 1 vanilkový cukor
- 50 g práškového cukru
- 1 balenie želatíny v prášku
- 100 ml mlieka
- 2 lyžice medu
- 200 ml salka
- Glazúra:
- 1 lyžica kakaa
- 4 lyžice mlieka
- 1 lyžica práškového cukru
- 50 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia si oddelíme bielka od žĺtkov, potom vyšľaháme bielka so nadýchanej peny a žĺtka s cukrom do bledej peny.
2. Krok
Do žĺtok s cukrom pridáme mlieko med , olej a múku prášok do pečiva a kakao.Všetky tieto zložky dôkladne premiešame a potom pridáme bielka.Máme pripravené cesto.
3. Krok
Cesto vylejeme na plech ktorý si predtým vymastíme a vysypeme múkou.Pečieme pri teplote 180°C asi 10 - 15 minút.Potom vyberieme z rúry necháme vychladnúť.Ja zvyčajne pečieme z dvojnásobnej dávky dve piškóty.
4. Krok
Pripravíme si plnku: Do Salka primiešame med a mlieko.(50 ml mlieka a lyžicu medu) Namočíme si želatínu vo vode a necháme 10 minút napučať.Potom pridáme zostávajúce mlieko a želatínu zahrejeme.Po zahriatí premiešame so salkovou zmesou.
5. Krok
Šľahačku si vyšľaháme do tuha a potom opatrne primiešame salko so želatínou.Krém si dáme do chkladničky nech nám zatuhne a potom sa bude dobre rozotierať po koláčiku.
6. Krok
Glazúru si pripravíme:kakao si zmiešame s mliekom a s cukrom.Túto zmes rozvaríme a pridáme maslo.Ale tiež si môžete uvariť bielu polevu z bielej čokolády a premramorovať .))
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
24 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
93593 videní