- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Dezert korytnačka
Dezert korytnačka
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Piškóta:
- 5 vajec
- 165 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 150 g polohrubej múky
- 1 prášok do pečiva
- Krém:
- 800 g kyslej smotany
- 150 - 200 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Smotanu zmiešame s obomi cukrami až kým sa cukor nerozpustí a odložíme do chladničky.
2. Krok
Vajcia si oddelíme žĺtka od bielkov a taktiež si zmiešame múku s práškom do pečiva do samostatnej misky.
3. Krok
Bielka vyšľaháme so štipkou soli do peny a postupne pridávame práškový cukor aby nám vznikol tuhý sneh.Šľaháme pri vysokej rýchlosti.Po vyšľahaní rýchlosť znížime a po jednom primiešme žĺtka a vanilkový cukor.
4. Krok
Šľahač odložíme a len zjemna drevenou vareškou primiešame múku.Miešame zhora nadol.
5. Krok
Na pripravený plech vyložený papierom na pečenie robíme z cesta kôpky..pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 7 - 10 minút.
6. Krok
Či je piškóta upečená skontrólujeme špáradlom.Necháme dobre vychladnúť.
7. Krok
Krém z chladničky prešľaháme šľahačom..Piškótovú kôpku ponoríme do smotanového krému a položíme na tanier.Na vrch ešte dáme 2 - 3 lyžičky krému.Dozdobíme kakaovým práškom ktorý preosejeme priamo na dezert cez jemné sitko.
8. Krok
Pre dokonalú chuť necháme dezert na pár hodín v chladničke.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3464 videní