Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dezert Snickers

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Snickers.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 3 vajcia
  • Karamel:
  • 150 g cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • štipka soli
  • Krém:
  • 300 g tvarohu alebo mascarpone
  • 150 g vareného salka
  • 50 g arašidov
  • Šľahačka:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbokej miske vyšľahajte vajcia a cukor do svetlej a nadýchanej hmoty. Múku s kakaom preosejeme a pridáme do cesta opäť vyšľaháme na nízkych otáčkach do hladka. Cesto nalejte do menšej formy, vyloženej s papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 25-30 minút. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry.

2. Krok

Hotovú piškótu ochlaďte a nakrájajte na na kocky. Piškótu je možné pripraviť vopred večer a nechať ju stáť cez noc pri izbovej teplote.

3. Krok

Teraz pripravte karamel. Smotanu zohrejte na miernom ohni, ale nevarte. V hrnci na strednom ohni skaramelizujte cukor. Keď sa cukor začne topiť, miešajte ho varechou, kým nedosiahnete jantárovú farbu. Odstráňte panvicu z ohňa. Horúcu smotanu vlejeme do rozpusteného cukru a rýchlo premiešame. Potom pridajte maslo a soľ a znovu premiešajte. Mali by ste získať homogénnu tekutú zmes. Karamel ochlaďte na izbovú teplotu.

4. Krok

Pripravte si ingrediencie na tvarohový krém. Pomery tvarohu a vareného kondenzovaného mlieka si môžete zvoliť podľa svojej chuti. Môžete použiť pražené nesolené arašidy. Ja som použila slané, aby som sladkosť dezertu mierne rozriedila so slanou nôtou. Tvaroh možno nahradiť s mascarpone. V miske zmiešame tvaroh a prevarené kondenzované mlieko a vyšľaháme šľqahačom do hladka. Potom zvlášť vyšľaháme šľahačku.

5. Krok

Časť piškóty, tvarohového krému, arašidov, karamelu a šľahačky navrstvíme do priehľadných pohárov . Vrstvy zopakujte ešte raz. Dezert vložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním dezert polejeme zvyšným karamelom, posypeme arašidmi a ozdobíme mätou. Dobrú chuť!

reklama:
Snickers 1.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

857 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.