Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dezert Snickers

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Snickers.png
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 4
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 100 g práškového cukru
  • 80 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 3 vajcia
  • Karamel:
  • 150 g cukru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 30 g masla
  • štipka soli
  • Krém:
  • 300 g tvarohu alebo mascarpone
  • 150 g vareného salka
  • 50 g arašidov
  • Šľahačka:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 3 lyžice práškového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

V hlbokej miske vyšľahajte vajcia a cukor do svetlej a nadýchanej hmoty. Múku s kakaom preosejeme a pridáme do cesta opäť vyšľaháme na nízkych otáčkach do hladka. Cesto nalejte do menšej formy, vyloženej s papierom na pečenie a vložte do rúry predhriatej na 180 °C na 25-30 minút. Presný čas pečenia závisí od vašej rúry.

2. Krok

Hotovú piškótu ochlaďte a nakrájajte na na kocky. Piškótu je možné pripraviť vopred večer a nechať ju stáť cez noc pri izbovej teplote.

3. Krok

Teraz pripravte karamel. Smotanu zohrejte na miernom ohni, ale nevarte. V hrnci na strednom ohni skaramelizujte cukor. Keď sa cukor začne topiť, miešajte ho varechou, kým nedosiahnete jantárovú farbu. Odstráňte panvicu z ohňa. Horúcu smotanu vlejeme do rozpusteného cukru a rýchlo premiešame. Potom pridajte maslo a soľ a znovu premiešajte. Mali by ste získať homogénnu tekutú zmes. Karamel ochlaďte na izbovú teplotu.

4. Krok

Pripravte si ingrediencie na tvarohový krém. Pomery tvarohu a vareného kondenzovaného mlieka si môžete zvoliť podľa svojej chuti. Môžete použiť pražené nesolené arašidy. Ja som použila slané, aby som sladkosť dezertu mierne rozriedila so slanou nôtou. Tvaroh možno nahradiť s mascarpone. V miske zmiešame tvaroh a prevarené kondenzované mlieko a vyšľaháme šľqahačom do hladka. Potom zvlášť vyšľaháme šľahačku.

5. Krok

Časť piškóty, tvarohového krému, arašidov, karamelu a šľahačky navrstvíme do priehľadných pohárov . Vrstvy zopakujte ešte raz. Dezert vložíme na 2 hodiny do chladničky. Pred podávaním dezert polejeme zvyšným karamelom, posypeme arašidmi a ozdobíme mätou. Dobrú chuť!

reklama:
Snickers 1.png
www.canva.com

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

721 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.