- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Dezerty s červenou repou
Dezerty s červenou repou
- Kusov: 12
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 0min
Tento recept na malé dezertné tortičky je skvelou voľbou pre tých, ktorí chcú osviežiť svoje sladké menu. Červená repa im dodáva nádhernú farbu a kombinácia s bielou šľahačkou vytvára lákavý kontrast. Cesto je veľmi vláčne, a tak si ich s radosťou vychutnáme k šálke kávy ako nedeľný dezert alebo ako občerstvenie na rôzne oslavy.
Suroviny
- Na cesto:
- 300 g červenej repy
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 150 g vlašských orechov
- 150 g kakaových sušienok
- 1 bio citrón
- 1/2 balenia prášku do pečiva
- 100 g polohrubej múky
- tuk na vymastenie plechu
- múka na vysypanie plechu
- Na ozdobenie:
- 200 ml smotany na šľahanie
- čokoládová poleva
Postup prípravy
1. Krok
Najprv je potrebné očistiť a nastrúhať červenú repu. Žĺtky vajec vyšľaháme s práškovým cukrom a troškou vody do nadýchanej peny. Potom vyšľaháme bielky do pevného snehu. Obe hmoty následne skombinujeme a pridáme k nastrúhanej repy.
2. Krok
Do zmesi pridáme čerstvo vytlačenú citrónovú šťavu aj kôru, nasekané vlašské orechy, rozdrvené kakaové sušienky a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Všetko dôkladne premiešame, aby sa ingrediencie spojili.
3. Krok
Cesto prelejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu. Pečieme v predhriatej rúre na 170 °C asi 50 minút. Po upečení necháme cesto úplne vychladnúť.
4. Krok
Z vychladnutej hmoty vykrajujeme požadované tvary, rozkrojíme ich a naplníme šľahačkou.
5. Krok
Na vrch tortičiek nanesieme čokoládovú polevu a ozdobíme rozpolenými želé cukríkmi.
Tieto tortičky sú skvelé na akúkoľvek oslavu alebo ako sladký dezert pri nedeľnom obede. Vďaka jedinečnej chuti a vizuálu sa určite stanú hitom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
87 videní