- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Dierkovaný zákusok
Dierkovaný zákusok
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- Cesto:
- 350 g polohrubej muky
- 1 kypriaci prášok
- 200 g kryštálového cukru
- štipka soli
- 120 g stuženého tuku
- 2vajcia
- 2 PL oleja
- 150-200ml mlieka
- Poleva:
- 180g masla
- 4PL rumu (ale nemusí byť)
- 200g čokolády na varenie
Postup prípravy
1. Krok
k preosiatej múke zmiešanej s kypriacim práškom pridáme cukor, sol, roztopený tuk, vajcia, olej, mlieko a vypracujeme hustejšie cesto
2. Krok
Potom ho rovnomerne rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry na 180st. a pečieme 25-30min.
3. Krok
Po upečení druhým koncom varešky urobíme do celého koláča jamky
4. Krok
Na polevu v hrnčeku roztopíme maslo a pridáme rum, čokoládu na varenie a za stáleho miešania pomaly uvaríme, kým nevznikne hladká poleva
5. Krok
Polevu necháme mierne vychladnúť a potom ju rovnomerne rozlejeme na upečené cesto, čím naplníme aj všetky jamky
6. Krok
Hotový koláč nakrájame, môžeme aj šlahačkou ozdobiť
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21558 videní