- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- roláda
- Dobošova roláda
Dobošova roláda
- Kusov: 1 - 2
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- Piškóta:
- 6 vajec
- 180 g práškového cukru
- 120 g polohrubej múky
- 1/2 balíka prášku do pečiva
- plnka:
- 4 vajcia
- 250 g cukru
- 200 g čokolády
- 1 vanilkový cukor
- 180 g masla
- Poleva:
- 100 g čokolády
- 3 lyžice oleja
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr si pripravíme plnku..Vyšľaháme si vajcia s cukrom a s vanilkovým cukrom nad parou a miešame kým nám zmes nezhustne.Nakoniec pridáme čokoládu nalámanú na menšie časti a miešame kým sa čokoláda úplne nerozpustí.Potom necháme vychladnúť.Do chladnej zmesi vmiešame maslo..
2. Krok
Piškótu pripravíme tak, že si vyšľaháme bielka, potom postupne pridávame cukor, a ušľaháme tuhý sneh.Postupne vmiešame aj žĺtka jeden po druhom, a za každým poriadne prešľaháme. Nakoniec primiešame len stierkou múku s práškom do pečiva.
3. Krok
Cesto si rozdelíme na na 4 časti..Jednu časť vylejeme na plech (25x35) vyložený s papierom na pečenie a zarovnáme ..Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C dozlatista 8 - 12 minút.
4. Krok
Po upečení odstránime papier a zvinieme roládu do vlhkej utierky a necháme pomaly chladnúť..Takto si pripravíme ešte tri ďalšie piškóty.
5. Krok
Postup rolovania je taký že dve piškóty potrieme plnkou a zrolujeme najskôr jednu a potom na ňu navinieme aj druhú piškótu.Môžete si z tejto dávky urobiť dve samostatné rolády, alebo jednu obrovskú ak zaviniete k prvej roláde ešte dve ďalšie ktoré takisto potriete plnkou.
6. Krok
Roládu (y) potom polejeme polevou z čokolády ktorú si rozpustíme vo vodnom kúpeli a premiešame ju z olejom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.6 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4221 videní