- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Dobošova torta
Dobošova torta
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- 4 vajcia
- 250 g cukru
- štipka soli
- 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 250 g masla (tekutého)
- 200 g hladkej múky
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- Krém:
- 1 vanilkový puding
- 2 lyžice kukuričného škrobu
- 100 g práškového cukru
- 3 lyžice kakaa
- 500 ml mlieka
- 300 g masla
- Na polevu:
- 250 g horkej čokolády
- 30 g masla
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejte rúru na 180 °C.
2. Krok
Oddeľte si žĺtka od bielkov.Žĺtka rozšľahajte s cukrom a do nadýchanej hmoty,pridajte soľ, citrónovú kôru a pridajte aj rozpustené maslo.potom po častiach primiešajte múku škrob a prášok do pečiva.
3. Krok
Vyšaháme si aj bielka do tehej peny a primiešame k cestu.To si rozdelíme na 6 kusov.
4. Krok
Každé na tenko vyvaľkáme a v tortovej forme ktorú si zakaždým vymastíme a vysypeme múkou upečieme 6 plátov.
5. Krok
Pečieme asi 6 - 8 minút.potom ihneď odstránime z formy a necháme vychladnúť na mriežke.
6. Krok
Puding si zmiešame v malom množstve mlieka spolu s kakaom a kukuričným škrobom.Ostatné mlieko necháme rozvariť s cukrom .Keď sa mlieko začne variť pridáme pudingovú zmes a uvaríme hustý puding.Ten po zhustnutí odstavíme a necháme vychladnúť.
7. Krok
Po vychladnutí si vyšľaháme maslo a po malých dávkach prišľahávame kakaový puding.Odložíme si pár lyžíc na zdobenie a s ostatným naplníme všetky pláty torty a poukladáme na seba.S krémom pretrieme aj boky torty.
8. Krok
Pripravíme si čokoládovú polevu.Nahrubo nalámamnú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom, necháme mierne vychladnúť a prikryjeme ňou celú tortu.
9. Krok
Dáme na pár minút trochu zatuhnúť a potom dozdobíme krémom ktorý sme si odložili.Krém si dajte do cukrárskeho vrecka a ozdobte podľa vlastnej fantázie..
Priemerné hodnotenie receptu
(2.4 / 5)
9 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
38654 videní