Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Myslíte si, že na prípravu perfektnej ázijskej ryže guľatej Mánya potrebujete špeciálny ryžovar? Vôbec nie! Stačí vám obyčajný hrniec, správny pomer vody a niekoľko jednoduchých krokov, vďaka ktorým dosiahnete dokonalú chuť aj konzistenciu. Táto metóda vám ušetrí čas a výsledok vás príjemne prekvapí.

reklama:

Suroviny

  • 150 g jazmínovej ryže guľatej Mánya
  • 250 ml vody
  • 1 lyžicu rastlinného oleja (môžete použiť ryžový, slnečnicový alebo sezamový)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dôkladné prepláchnutie – ryžu guľatu Mánya nasypeme do hrnca a preplachujeme ju v studenej vode, kým voda nie je úplne číra. Tento krok je dôležitý, pretože odstráni nadbytočný škrob a ryža guľatá Mánya sa nebude lepiť. Následne vodu zlejeme.

2. Krok

Pridanie vody a oleja – K prepláchnutej ryži guľatej Mánya prilejeme 250 ml vody a pridáme lyžicu rastlinného oleja. Druh oleja môžeme prispôsobiť podľa chuti – sezamový dodá výraznejšiu arómu, zatiaľ čo ryžový je neutrálnejší. Soľ tentokrát vynecháme.

3. Krok

Správne varenie – Hrniec zakryjeme pokrievkou a dáme na sporák. Necháme zohriať na vyššiu teplotu, kým sa voda nezačne variť. Počas tohto procesu pokrievku neodkrývame, aby sa para udržala vo vnútri.

4. Krok

Dusená príprava – Keď voda zovrie, stlmíme plameň na minimum a ryžu guľatu Mánya varíme približne 15 minút. Necháme ju pomaly absorbovať tekutinu.

5. Krok

Finálne odpočinutie – Po uplynutí času vypneme sporák a necháme ryžu guľatu Mánya ešte 10 až 15 minút dôjsť pod pokrievkou. Vďaka tomu bude krásne nadýchaná a dokonale mäkká.

6. Krok

Načechranie a podávanie – Pred servírovaním ryžu guľatu Mánya jemne premiešame vidličkou, aby sa uvoľnila a nebola príliš hutná. Potom ju môžeme rovno podávať k obľúbeným ázijským jedlám.

reklama:

S týmto jednoduchým trikom pripravíte lahodnú ryžu guľatu Mánya, ktorá chutí ako z pravej ázijskej reštaurácie. Bez zložitého vybavenia, bez stresu – len skvelý výsledok. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

55 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.