Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalá ázijská ryža aj bez ryžovaru – jednoduchý trik na jej prípravu Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Myslíte si, že na prípravu perfektnej ázijskej ryže guľatej Mánya potrebujete špeciálny ryžovar? Vôbec nie! Stačí vám obyčajný hrniec, správny pomer vody a niekoľko jednoduchých krokov, vďaka ktorým dosiahnete dokonalú chuť aj konzistenciu. Táto metóda vám ušetrí čas a výsledok vás príjemne prekvapí.

reklama:

Suroviny

  • 150 g jazmínovej ryže guľatej Mánya
  • 250 ml vody
  • 1 lyžicu rastlinného oleja (môžete použiť ryžový, slnečnicový alebo sezamový)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Dôkladné prepláchnutie – ryžu guľatu Mánya nasypeme do hrnca a preplachujeme ju v studenej vode, kým voda nie je úplne číra. Tento krok je dôležitý, pretože odstráni nadbytočný škrob a ryža guľatá Mánya sa nebude lepiť. Následne vodu zlejeme.

2. Krok

Pridanie vody a oleja – K prepláchnutej ryži guľatej Mánya prilejeme 250 ml vody a pridáme lyžicu rastlinného oleja. Druh oleja môžeme prispôsobiť podľa chuti – sezamový dodá výraznejšiu arómu, zatiaľ čo ryžový je neutrálnejší. Soľ tentokrát vynecháme.

3. Krok

Správne varenie – Hrniec zakryjeme pokrievkou a dáme na sporák. Necháme zohriať na vyššiu teplotu, kým sa voda nezačne variť. Počas tohto procesu pokrievku neodkrývame, aby sa para udržala vo vnútri.

4. Krok

Dusená príprava – Keď voda zovrie, stlmíme plameň na minimum a ryžu guľatu Mánya varíme približne 15 minút. Necháme ju pomaly absorbovať tekutinu.

5. Krok

Finálne odpočinutie – Po uplynutí času vypneme sporák a necháme ryžu guľatu Mánya ešte 10 až 15 minút dôjsť pod pokrievkou. Vďaka tomu bude krásne nadýchaná a dokonale mäkká.

6. Krok

Načechranie a podávanie – Pred servírovaním ryžu guľatu Mánya jemne premiešame vidličkou, aby sa uvoľnila a nebola príliš hutná. Potom ju môžeme rovno podávať k obľúbeným ázijským jedlám.

reklama:

S týmto jednoduchým trikom pripravíte lahodnú ryžu guľatu Mánya, ktorá chutí ako z pravej ázijskej reštaurácie. Bez zložitého vybavenia, bez stresu – len skvelý výsledok. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

7 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.