Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Dokonalé orechové slimáky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Dokonalé orechové slimáky
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Dokonalé orechové slimáky Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 15
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 0min

Slimáky sú skvelou voľbou, ktorú môžeme pripraviť s rôznymi náplňami – buď sladkými, alebo slanými. Ak sa rozhodneme vynechať vanilkový cukor, môžeme ich naplniť šunkou alebo syrom. Možností je skutočne veľa, stačí si vybrať podľa chuti.

reklama:

Suroviny

  • 350 g hladkej múky
  • 180 g masla
  • 1/2 bieleho jogurtu (60-70 g)
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 ml citrónovej šťavy
  • štipka soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • Náplň:
  • 100 g masla
  • 75 g mletých vlašských orechov
  • 75 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • trocha rumu
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta zmiešame hladkú múku, rozpučené maslo (nech je vlažné), jogurt, vanilkový cukor, citrónovú šťavu, štipku soli a prášok do pečiva. Cesto dôkladne hnetieme rukami približne 20 minút, aby sa všetky suroviny dobre spojili.

2. Krok

Hotové cesto zabalíme do potravinovej fólie a necháme oddychovať v chladničke minimálne hodinu.

3. Krok

Po uplynutí tejto doby cesto vyberieme, rozvaľkáme ho na plát s rozmermi približne 30 x 25 cm. Na rozvaľkávanie použijeme dva papiere na pečenie, aby sa cesto neprilepilo k valčeku.

4. Krok

Na prípravu náplne roztopíme maslo v menšom hrnci, pridáme práškový cukor a mleté orechy. Krátko osmahneme a následne pridáme trochu rumu. Po odstavnení z ohňa necháme náplň vychladnúť a potom do nej zamiešame žĺtok.

5. Krok

Rúru zapneme na 170 °C, aby sa predhrela. Na rozvaľkané cesto rovnomerne rozotrieme pripravenú náplň. Pomocou pečiaceho papiera, na ktorom je cesto, ho zrolujeme do rolády.

6. Krok

Roládu nakrájame na kolieska hrubé približne 1 cm. Na krájanie je najlepšie použiť niť (ako na rezanie knedlíka), aby sa šneky pri krájaní nezdeformovali.

7. Krok

Hotové šneky uložíme na plech vyložený papierom na pečenie. Na záver ich potrieme rozšľahaným vajíčkom.

8. Krok

Vložíme do predhriatej rúry a pečieme približne 25 minút pri teplote 170 °C, kým sa nezafarbia do zlatista.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

12 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.