- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Dokonalý jablkový zákusok
Dokonalý jablkový zákusok
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 60min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- Jablková piškóta:
- 3 vajcia
- 150 g práškového cukru
- 230 g hladkej múky
- 1,5 dl oleja
- 1 dl mlieka
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 2 lyžičky škorice
- 400 g nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle.
- Tmavá piškóta:
- 120 g polohrubej múky
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
- 100 g práškového cukru
- 1 vajce
- 1,5 dl mlieka
- Jablková plnka:
- 800 g nastrúhaných jabĺk na hrubom strúhadle
- 2 dl mlieka
- 6 lyžíc cukru
- 3 čokoládové pudingy
- ďalej potrebujete:
- 2 dl smotany na šľahanie
- 50 g čokolády
Postup prípravy
1. Krok
Jablkovú piškótu pripravíte tak , že si všetky zložky vymiešate a cesto vylejete na plech vyložený s papierom na pečenie 38 x 22.Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi 40 minút.
2. Krok
Tmavú piškótovú vrstvu urobíte tak, že si vajce vyšľaháte s cukrom do peny, potom pridáte múku s práškom do pečiva a s kakaom striedavo s mliekom.Cesto vylejete na taký istý plech ako piškótu z jabĺk vyložený s papierom na pečenie.Pečieme pri 180°C asi 20 minút.
3. Krok
Jablkovú plnku pripravíte , že si najskôr rozvaríte jablká s cukrom.Potom ich zalejeme mlieko v ktorom si rozmiešate pudingový prášok.
4. Krok
Na jablkovú piškótu nalejete mierne vychladnutú plnku z jabĺk a zarovnáte.prikryjete ho tmavou piškótou.Tú môžete pokropiť jablkovou šťavou, alebo mliekom.Na piškótu potom rozotriete vyšľahanú šľahačku s jedným vanilkovým cukrom a dozdobíte postrúhanou čokoládou.Dáte do chladničky zatuhnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
4569 videní