- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- omáčka
- Domáca diétna majonéza z varených vajec
Domáca diétna majonéza z varených vajec
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 2 uvarené žĺtka
- 130 g kyslej smotany
- 1 lyžička horčice
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia uvarené natvrdo ošúpeme, rozrežeme na polovice a vyberieme žĺtky. Bielka na výrobu majonézy nie sú potrebné, môžete ich použiť v iných jedlách, napríklad v šalátoch. Do misky dáme žĺtky a roztlačíme ich vidličkou. Z citróna vytlačte trochu šťavy. Snažte sa to robiť opatrne, aby sa jadierka nedostali do šťavy. Do rozšľahaných žĺtkov pridáme citrónovú šťavu, horčicu, zalejeme olejom. Množstvo citrónu a horčice sa mení podľa vašej chuti, môžete dať viac alebo menej . Potom zmes ochutnajte a pridajte to, čo považujete za potrebné.
2. Krok
Dôkladne premiešajte žĺtky s ostatnými prísadami a snažte sa rozdrviť všetky hrudky - čím lepšie to urobíte, tým jemnejšia bude omáčka. Do žĺtkového základu pridáme kyslú smotanu a miešame, kým nevznikne hladká hodvábna omáčka. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Majonézu zľahka prešľaháme metličkou. Konzistenciu by mala mať ako hustá kyslá smotana. Omáčka je hotová, môžete ju použiť na dresingy šalátov alebo podávať k iným jedlám. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
3834 videní