Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca jablková štrúdľa – overený recept na tradičnú pochúťku Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Ak vám doma zostali jablká z jesennej úrody, nastal ideálny čas ich zužitkovať! Pripravte si neodolateľne voňavú jablkovú štrúdľu, ktorá poteší nielen na raňajky, ale aj ako sladká bodka po obede. Cesto je jednoduché na prípravu a môžete si ho nachystať aj vopred, aby ste mali menej práce v deň pečenia.

reklama:

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 1 kocka rastlinného tuku (napr. Hera)
  • 2 vajcia
  • 2 lyžice mlieka
  • 4 lyžice vlažnej vody
  • 2 lyžice octu
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 6 až 8 stredne veľkých jabĺk
  • kryštálový cukor (podľa chuti)
  • mletá škorica
  • hrsť hrozienok
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Príprava cesta – Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme vajcia, mlieko, ocot, vodu a soľ. Tuk nastrúhame na hrubšom strúhadle a pridáme k ostatným surovinám. Rukami vymiesime hladké, elastické cesto. Zabalíme ho do fólie a uložíme minimálne na dve hodiny, ideálne však cez noc do chladničky.

2. Krok

Plnka – Jablká ošúpeme a nastrúhame nahrubo. Pred pečením si predhrejeme rúru na 150 °C.

3. Krok

Tvarovanie štrúdle – Vychladené cesto rozdelíme na dve rovnaké časti. Každú vyvaľkáme na tenký obdĺžnik. Na rozvaľkané pláty rovnomerne rozložíme nastrúhané jablká, osladíme podľa chuti, posypeme škoricou a pridáme hrozienka. Potom cesto opatrne zavinieme.

4. Krok

Pečenie – Hotové záviny preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom a vložíme do predhriatej rúry. Pečieme približne 30 minút, kým štrúdľa nezozlátne.

5. Krok

Podávanie – Po upečení necháme chvíľu vychladnúť a pred servírovaním posypeme práškovým cukrom.

6. Krok

Ak máte radi výraznejšiu chuť, môžete do plnky pridať nadrobno posekané orechy alebo kvapku rumu, ktorý dodá dezertu jemnú arómu.

reklama:

Táto domáca jablková štrúdľa je skvelým spojením chrumkavého cesta a šťavnatej plnky plnej ovocnej chuti. Perfektne sa hodí k šálke horúceho čaju alebo kávy. Dobrú chuť!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

11 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.