Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca kávová torta ☕s kávovo-čokoládovou piškótou

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Kavova torta.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 1:20 hod
reklama:

Suroviny

  • Kávová piškóta:
  • 4 vajcia
  • 80 g hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 10 g kakaa
  • 1 lyžica instantnej kávy
  • 100 g práškového cukru
  • 60 ml mlieka
  • 50 ml oleja
  • 1/2 lyžičky octu
  • štipka soli
  • Sirup :
  • 80 ml mlieka
  • 1 lyžička instantnej kávy
  • Krémová kávová pena:
  • 400 ml smotany na šľahanie
  • 50 g tmavej čokolády
  • 2 lyžičky instantnej kávy
  • 50 g práškového cukru
  • 5 g želatíny
  • 30 ml vody
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Oddeľte žĺtky od bielkov. Zohrejte mlieko a rozpustite v ňom kávu. Žĺtky, kávové mlieko, rastlinný olej, polovicu cukru (50 g) a soľ vyšľaháme v miske do hladka. Preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Pridajte k tekutým prísadám. Rýchlo vymiešame do hladka, netreba dlho miešať.. cesto odložíme..

2. Krok

Bielky vyšľaháme do peny, pridáme ostatný cukor, šľaháme, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy, pridáme ocot, ešte trochu šľaháme, kým sa nevytvoria tuhé vrcholy. Do cesta pridajte 2 polievkové lyžice vyšľahaných bielkov opatrne premiešame vareškou zdola nahor. Potom pridajte zvyšok a jemne premiešajte skladacími pohybmi, snažte sa zachovať vzdušnosť.

3. Krok

Cesto vylejeme do formy (priemer 26 cm) vystlanej papierom na pečenie. Pečieme v rúre vyhriatej na 170°C približne 20-25 minút. Prepečenie skontrolujte vložením drevenej špajle do stredu ; mala by vyjsť suchá a čistá. Hotovú piškótu ochlaďte.

4. Krok

Na sirup mierne zahrejte mlieko, pridajte cukor a kávu, premiešajte. Zľahka pokvapkajte piškótu štetcom.

5. Krok

Na krém zohrejeme 100ml smotany z celkového množstva . Pridajte kávu a čokoládu, miešajte, kým nebude zmes hladká a úplne rozpustená. Vložíme do chladničky na 40-60 minút vychladnúť.

6. Krok

Namočte želatínu do vody, aby napučala. Potom želatínu rozpustíme v mikrovlnnej rúre alebo vo vodnom kúpeli.

7. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte čokoládový krém a zvyšnú smotanu na šľahanie. Začnite šľahať a keď sa objaví pena, pridajte práškový cukor. Pokračujte v šľahaní, kým sa nevytvoria vrcholy. Potom prilejte želatínovú vodu a ešte trochu prešľahajte.

8. Krok

Na zostavenie torty vyložte boky formy acetátovou páskou alebo papierom na pečenie. Na dno dáme piškótu, potom všetok krém a uhladíme. Poklepte na formu, aby sa uvoľnil prebytočný vzduch. Kávovú tortu vložte do chladničky, kým krém úplne nestuhne, ja ho nechávam cez noc. Hotovú posypeme kakaom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

571 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.