Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá
Domáca kokosová bábovka s jablkami: jemná, šťavnatá a voňavá Foto: depositphotos.com
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Bábovka je stálicou medzi domácimi koláčmi a máloktorý dezert dokáže tak navodiť pocit pohody ako práve ona. Ak máte chuť na niečo tradičné, no zároveň trochu iné, siahnite po tejto kokosovej verzii s jablkami. Je vláčna, nadýchaná a jej jemne ovocná chuť si vás získa už pri prvom súste.

reklama:

Suroviny

  • 360 g polohrubej múky
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 180 g jemne strúhaného kokosu
  • 150 g kryštálového cukru
  • 2 malé jablká – ošúpané a nahrubo nastrúhané
  • 200 ml rastlinného oleja
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 2 celé vajcia
  • olej na vymastenie formy
  • hrubá múka na vysypanie formy
  • práškový cukor na záverečné ozdobenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Najskôr si pripravte jablká – ošúpte ich a postrúhajte nahrubo. Rúru zapnite na 190 °C, aby sa stihla poriadne vyhriať.

2. Krok

V miske spojte múku s práškom do pečiva a kokosom. Prisypte cukor a pridajte nastrúhané jablká. Potom vlejte olej, smotanu, rozklepnite vajcia a všetko spolu dobre vyšľahajte do hladkej hmoty.

3. Krok

Formu na bábovku dôkladne potrite olejom a posypte hrubou múkou, aby sa bábovka neprilepila. Hotové cesto rovnomerne rozložte do formy a dajte piecť do predhriatej rúry. Pečte približne 60 minút, kým bábovka krásne nezhnedne a špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá.

4. Krok

Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť priamo vo forme – tak si zachová svoj tvar. Až keď vychladne, jemne ho vyklopte a posypte práškovým cukrom.

reklama:

Túto bábovku si môžete obmeniť podľa chuti – skúste napríklad pridať hrsť hrozienok alebo trocha škorice do cesta. Výsledok bude stále skvelý!

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.