Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Domáca limetková zmrzlina: Krémovo-citrusové pohladenie v letných horúčavách

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáca limetková zmrzlina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca limetková zmrzlina: Krémovo-citrusové pohladenie v letných horúčavách Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Leto si priam pýta niečo studené, ľahké a zároveň chuťovo zaujímavé. Ak máte radi svieže dezerty s jemne kyslastým nádychom, limetková zmrzlina bude pre vás ako stvorená. Jej hladká konzistencia, kombinovaná s citrusovou sviežosťou, prinesie osvieženie aj v tých najteplejších dňoch.

reklama:

Suroviny

  • 3 šťavnaté limetky
  • 200 ml smotany na šľahanie (aspoň 31 %)
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 4 vaječné žĺtky
  • 150 g cukru krupica
  • 1 balenie vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z jednej limetky jemne nastrúhame kôru a zo všetkých troch vytlačíme šťavu. Kôru aj šťavu si odložíme – budeme ich potrebovať v rôznych fázach prípravy.

2. Krok

Do väčšieho hrnca vlejeme mlieko, pridáme žĺtky, kryštálový aj vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame a pomaly zahrievame, najlepšie vo vodnom kúpeli alebo na nízkom plameni, aby sa žĺtky nezrazili. Teplota by nemala presiahnuť 80 °C.

3. Krok

Keď začne zmes jemne hustnúť, vlejeme limetkovú šťavu a ešte chvíľu miešame mimo tepla, aby sa všetko pekne spojilo. Následne necháme základ úplne vychladnúť – ideálne ho občas premiešame alebo vyšľaháme, aby ostal jemný.

4. Krok

Smotanu vyšľaháme do polotuha a opatrne ju zapracujeme do vychladnutej zmesi. Na záver pridáme limetkovú kôru, ktorá zmrzline dodá výraznejšiu arómu a textúru.

5. Krok

Hotovú hmotu prelejeme do formičiek na zmrzlinu, plastových téglikov alebo uzatvárateľnej nádoby. Dáme zamraziť aspoň na štyri hodiny – ideálne však nechať v mrazničke cez noc, aby sa chute dokonale prepojili.

reklama:

Zostali vám bielky? Nevyhadzujte ich. Dajú sa zamraziť alebo využiť na prípravu snehových dezertov, ako sú pusinky či kokosky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

14 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.