Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Domáca limetková zmrzlina: Krémovo-citrusové pohladenie v letných horúčavách

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Domáca limetková zmrzlina
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Domáca limetková zmrzlina: Krémovo-citrusové pohladenie v letných horúčavách Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Leto si priam pýta niečo studené, ľahké a zároveň chuťovo zaujímavé. Ak máte radi svieže dezerty s jemne kyslastým nádychom, limetková zmrzlina bude pre vás ako stvorená. Jej hladká konzistencia, kombinovaná s citrusovou sviežosťou, prinesie osvieženie aj v tých najteplejších dňoch.

reklama:

Suroviny

  • 3 šťavnaté limetky
  • 200 ml smotany na šľahanie (aspoň 31 %)
  • 500 ml plnotučného mlieka
  • 4 vaječné žĺtky
  • 150 g cukru krupica
  • 1 balenie vanilkového cukru
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z jednej limetky jemne nastrúhame kôru a zo všetkých troch vytlačíme šťavu. Kôru aj šťavu si odložíme – budeme ich potrebovať v rôznych fázach prípravy.

2. Krok

Do väčšieho hrnca vlejeme mlieko, pridáme žĺtky, kryštálový aj vanilkový cukor. Všetko dôkladne premiešame a pomaly zahrievame, najlepšie vo vodnom kúpeli alebo na nízkom plameni, aby sa žĺtky nezrazili. Teplota by nemala presiahnuť 80 °C.

3. Krok

Keď začne zmes jemne hustnúť, vlejeme limetkovú šťavu a ešte chvíľu miešame mimo tepla, aby sa všetko pekne spojilo. Následne necháme základ úplne vychladnúť – ideálne ho občas premiešame alebo vyšľaháme, aby ostal jemný.

4. Krok

Smotanu vyšľaháme do polotuha a opatrne ju zapracujeme do vychladnutej zmesi. Na záver pridáme limetkovú kôru, ktorá zmrzline dodá výraznejšiu arómu a textúru.

5. Krok

Hotovú hmotu prelejeme do formičiek na zmrzlinu, plastových téglikov alebo uzatvárateľnej nádoby. Dáme zamraziť aspoň na štyri hodiny – ideálne však nechať v mrazničke cez noc, aby sa chute dokonale prepojili.

reklama:

Zostali vám bielky? Nevyhadzujte ich. Dajú sa zamraziť alebo využiť na prípravu snehových dezertov, ako sú pusinky či kokosky.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

6 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.