- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zmrzlina,
- Domáca marhuľová zmrzlina s jogurtom a banánom
Domáca marhuľová zmrzlina s jogurtom a banánom

- Čas Prípravy: 0min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 0min
Keď teploty stúpajú a človek túži po osviežení, nič nepadne lepšie než poctivá domáca zmrzlina. Táto varianta kombinuje smotanový základ s ovocím a má príjemne jemnú, hladkú štruktúru. Vďaka banánu a zrelým marhuliam má prirodzene sladkú chuť, ktorú netreba zbytočne presládzať.
Suroviny
- 200 gramov bieleho jogurtu
- 250 mililitrov smotany na šľahanie s obsahom tuku 33 %
- 90 gramov kryštálového cukru
- 150 gramov mäkkých, dozretých marhúľ
- 1 zrelý banán
Postup prípravy
1. Krok
Všetky ingrediencie dajte do jednej nádoby a mixérom ich spracujte dohladka. Výsledkom by mala byť krémová ovocno-smotanová zmes.
2. Krok
Pokiaľ máte doma zmrzlinovač, prelejte zmes do jeho nádoby a nechajte stroj pracovať, kým zmes nezhustne do podoby zmrzliny.
3. Krok
Ak zmrzlinovač nemáte, zmes prelejte do mraziacej nádoby vhodnej do mrazničky.
4. Krok
Počas mrazenia odporúčam hmotu každých 30–60 minút premiešať, aspoň 2–3 krát. Pomôže to zabrániť vzniku veľkých ľadových kryštálov a zabezpečí jemnejšiu konzistenciu.
Zmrzlina chutí najlepšie čerstvo po príprave, ale môžete ju uchovať aj niekoľko dní v mrazničke. Pred podávaním ju nechajte pár minút postáť pri izbovej teplote, aby sa ľahšie naberala.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8 videní